Đilas se oglasio o Bobu Menendezu: Osuđen je za manji iznos nego što je dnevna soba Radoičića u vikendici na Gazivodama 1foto: F.S./ATAImages

Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini, ali i drugi predstavnici vladajuće većine više puta su proteklih dana doveli u vezu Stranku slobode i pravde Dragana Đilasa sa američkim senatorom Bobom Menendezom, osuđenim za korupciju, našta im je lider SSP odgovorio da je reč samo o jednom sastanku.

Roberta Menendeza smo videli samo jednom, na sastanku u Senatu Sjedinjenih Američkih Država, gde je decenijama bio na funkciji predsednika spoljno političkog komiteta. Tada nije bilo nikakve istrage protiv njega. U međuvremenu je pokrenuta i proglašen je krivim za iznos malo veći od pola miliona evra“, piše u objavi Dragana Đilasa na mreži Iks.

„To je iznos manji od vrednosti dnevne sobe u vikendici Milana Radoičića na Gazivodama. Milana Radoičića, sa kojim se redovno viđa Aleksandar Vučić i u čiju čast naručuje pesme na proslavama rođendana njemu bliskih novinarki“, piše Đilas.

„To je iznos koji je duplo manji od iznosa koji je Nikola Petrović, kum i jedan od najbližih saradnika Aleksandra Vučića, ugledni biznismen – pre ulaska u politiku vlasnik pljeskavičarnice, potrošio na proslavu svog rođendana u Veneciji“, navodi lider SSP.

Đilas se oglasio o Bobu Menendezu: Osuđen je za manji iznos nego što je dnevna soba Radoičića u vikendici na Gazivodama 2
foto: SSP

„To je iznos jedva malo veći od onoga koji je nađen kod Aleksandra Jovičića, visokog funkcionera SNS-a koji tvrdi da je tih, kod njega nađenih, 300.000 evra dobio na svadbi. Sa Jovičićem se Aleksandar Vučić viđao i slikao mnogo puta.
Viđao se Vučić i sa Slavišom Kokezom i sa Nebojšom Stefanovićem i sa mnogim drugima sličnim ovima koje sam nabrojao.
Umesto zaključka: korumpirani političari postoje svuda na svetu. Razlika je što se po svetu hapse, a u Srbiji nagrađuju.
Ali, postaće i Srbija deo sveta“, poručuje Dragan Đilas u objavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari