Đilas o Bulatovićevom napuštanju SSP: Iskreno mi je žao 1Predstavnici Stranke slobode i pravde Foto: FoNet/Zoran Mrđa (Arhiva)

Zaista nemam šta da kažem osim da mi je iskreno žao, kratko je odgovorio Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde, na upit Danasa da komentariše istupanje Dejana Bulatovića iz SSP.

Dejan Bulatović je ranije saopštio na konferenciji za novinare u Narodnoj skupštini, da o Đilasu ništa loše neće reći, da su proveli lepe zajedničke trenutke u stranci i da mu je pomogao kada mu je kuća izgorela.

Međutim, Bulatović je objavio i da napušta SSP i poslanički klub Ujedinjeni oko SSP-a, te da će narednih dana delovati kao samostalni poslanik.

Kako je rekao, u utorak će obavestiti javnost o tome da li će zadržati poslanički mandat, a najavio je i da će opširnije govoriti o svojim razlozima da napusti SSP.

Na pitanje da li će negde nastaviti politički angažman, odnosno da li će se priključiti nekom drugom poslaničkom klubu, Bulatović nije odgovorio direktno.

Bulatović je osnivač SSP budući da je ova stranka nastala na skupštini 16. aprila 2019. kada je Bulatovićeva Zelena stranka preminovana u SSP i kada je izabrano novo rukovodstvo i omasovilo se članstvo.

Prethodno, Bulatović je bio poznat u političkim krugovima, kao aktivista SPO, koji je na protestima 96/97 zbog krađe na lokalnim izborima, nosio lutku sa likom Slobodana Miloševića, zbog čega je bio hapšen.

Isti performans je najavljivao i tokom protesta Stop krvavim košuljama – Jedan od pet miliona 2018/19 zbog prebijanja Borka Stefanovića, sada takođe potpresednika SSP, samo sa lutkom u liku Aleksandra Vučića.

To obećanje medijima međutim nije ispunio, do nošenja takve lutke nije došlo.

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari