Đilas predložio savez bez predsednika

Koalicioni partneri sa liste "Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" još traže formulu za dalju saradnju

Ostavite komentar


  1. Đilas je apsolutno u pravu. Treba reći istinu: Janko Veselinović i Borko Stefanović, čiji mi se javni nastupi veoma dopadaju, nisu uspeli da formiraju stranačke infrastrukture po celoj Srbiji. Oni mogu da plasiraju svoje ideje samo u zajednici sa Đilasom, odnosno da mu se priključe. Saša Janković je propustio svoju šansu prošlog leta i njegov rejting otada opada. Tome su doprineli kako ubačeni elementi koji su ga rušili iznutra (setimo se samo onoga pajaca Srđana Škora), tako i njegove greške u koracima (setimo se samo neverovatno glupog ispada tokom razgovora sa Minjom Milojević). Ne možete shvatiti koliko mu je ta jedna rečenica upućena Minji srušila autoritet kod običnih porodičnih ljudi, a posebno žena. Janković takođe ne uspeva da formira stranačku mrežu kojoij može verovati. Sličan problem sa infrastrukturom ima i Jeremić. On je inače vrlo pogodan da bude drugi čovek u nekoj ozbiljnijoj organizaciji jer nema dovoljno harizme da bude vođa, što su pokazali predsednički izbori.

  2. Drugo – Negde pročitah predlog da Đilasa dovede na čelo stranka Zajedno za Srbiju koja nije uspela da se afirmiše kao svesrpska, ali je ostala snažna na lokalnom nivou u Mačvi i drže Šabac. Ime je dobro, a time bi se izbegla registracija ili preregistracija kojoj je pribegao Jeremić. Problem su lične sujete „lidera“. U realizaciji ove ideje mogla bi da ključnu ulogu odigra Jeremićevo diplomatsko umeće koje je dovelo do koalicije oko Đilasa na beogradskim izborima – doduše iza te Jeremićeve uloge stajala je Sanda Rašković-Ivić. Ako na čelo DSa dođe ponovo neko pametan i oni bi mogli da se priključe jer je DS definitivno propao i treba da ide u istoriju. Srbija nema vremena da se bori za bilo čije sentimente i bilo čiju rehabilitaciju i revitalizaciju. To isto treba da shvati i Saša Radulović.

  3. Ovakav potez je već u startu osuđen na propast – istrošeni lideri malih stranaka u nekoj, nazovimo konfederalno uređenoj političkoj organizaciji, koja pritom, ne bi imala svog predsednika – „svaka čast“ na ideji!

  4. Doneti zakon.ko hoće da se bavi politikom.zamrznuti svoju imovinu svakog aktera šta poseduje na taj dan.da žive od plate.koju budu imali.da onda vidimo koliko će se truditi i otimati da udju u politiku

  5. Nadjite kompromis. Nema ozbiljnosti bez prvog medju jednakima. Neka to bude neko neutralan a da svima odgovara. Pobedite sujetu vi mali ,neuspesni,nepoznati … A onda ,tako ujedinjeni ,bojkotujte izbore dokle god ne dobijete pravo da se na tim izborima i takmicite.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.