Đilas: Predsednik Srbije, za manje od 24 sata, izgovorio niz besmislica 1foto FoNet Zoran Mrđa

Lider opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas je danas nazvao „besmislicama“, izjave, u proteklih manje od 24 sata,  predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Đilas je u saopštenju preneo neke od Vučićevih stavova, te ocenio da se predsednik Srbije „takmičio sa samim sobom“ u, kako je naveo, „izgovaranju što je moguće veće laži i besmislice“.

Lider SSP je ukazao na neke od Vučićevih izjava poput: „Služba odlično radi. Pratili smo teroristu, ali nam je pobegao kad je bio kod majke“.

Dodao je i da je predsednik rekao: „Ne znam da li će se UN ikada oporaviti od fijaska koji su pretrpele na glasanju o Srebrenici“.

Đilas je ukazao i da je Vučič naveo:“ Imaćemo probleme sa strujom jer zbog razvoja i električnih automobila trošimo tri puta više struje nego pre.“

„Sve ove besmislice izgovorio je predsednik Srbije za manje od 24 sata, takmičući se sa samim sobom u izgovaranju što je moguće veće laži i besmislice“, dodao je.

Lider SSP je kazao da  „služba (BIA) nam se raspada“ što je, kako je ukazao, „i logično jer je vode razni Vulini, Gašići, Orlići“.

„Služi samo za špijuniranje stranih posmatrača na izborima i opozicije, kako srpske tako i ruske“, dodao je Đilas, piše u saopštenju.

Naveo je da u „UN niko ne bavi rezolucijom o genocidu“ ali, kako je ukazao, „mnogi pričaju o predsedniku jedne male zemlje koji se ogrtao zastavom u sali kao da je na fudbalskom stadionu, a ne na Generalnoj skupštini UN“.

Đilas je, govoreći o struji, kazao da je problem što je „Elektroprivreda Srbije (EPS) u raspadu“.

„Nije problem, gospodine predsedniče, u povećanju potrošnje struje već u raspadu EPS-a što je posledica smenjivanja stručnjaka i dovođenja poslušnika na čelo ovog sistema“, kazao je on.

Kako je naveo, „problem je u tome što Kolubara nije radila kako treba ni pre novog prodora vode u kopove, a tek sad će biti katastrofa“.

„Problem je što je stanje u termoelektranama izuzetno loše, što smo već danima na uvozu od skoro hiljadu megavata“, kazao je on.

Upozortio je u saopštenju da će „situacija biti jos teža ako temperature budu visoke i hidroelektrane smanje  proizvodnju“.

„Problem je, gospodine predsedniče u Vama i Vašim saradnicima, u neznanju, lažima, krađi izbora i prodavanju magle kojim mislite da ćete moći doživotno da varate ovaj narod. Varate se“, naveo je on.

Lider SSP je ocenio i da to što radi predsednik Srbije „neće moi još dugo da traje“.

„Toliko je loše, toliko problema proizvodite na dnevnoj bazi da taj model, red Pinka, red RTS-a, red pretnji ratom, red obećanja i poneki lažni opozicionar kad zatreba, neće moći jos dugo da traje“, naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari