Na godišnjicu rada Vlade onemogućeno je da se čuje bilo kakvo kritičko mišljenje. Umesto toga, građani su mogli čuti samo izjave i samohvale onih koji u Vladi učestvuju. Centralne informativne emisije vaše televizije, Dnevnika 2 od petka 26. jula, postideli bi se i Mitević i Milanović.

U dvanaestominutnom prilogu o rekonstrukciji Vlade javni servis je stav najveće opozicione stranke o godišnjici rada i rekonstrukciji Vlade našao za shodno da objavi na kraju vesti kroz 15 sekundi izjave zamenika predsednika DS Bojana Pajtića, naveo je Dragan Đilas, predsednik DS, u jučerašnjem otvorenom pismu upućenom direktoru RTS Aleksandru Tijaniću i Glavnom i odgovornom uredniku Informativnog programa RTS-a Nenadu Lj. Stefanoviću i predsedniku i članovima Programskog saveta RTS-a. Đilas je pitao da li na tri gostovanja Vučića u Dnevniku, može biti organizovano makar jedno gostovanje predstavnika opozicije u toj emisiji.

Predsednik DS je u subotu pisao i ministru pravde Nikoli Selakoviću i pozvao ga da ne zatvara oči pred, kako tvrdi, kršenjem ljudskih prava građana zbog njihove političke pripadnosti. Đilas je istovremeno naglasio da nikada neće stajati na putu pravdi ukoliko je bilo koji član DS prekršio zakon ali i da nikada neće dozvoliti da se ijedan građanin prinosi na oltar „revolucionarne pravde“ i revanšizma. „Danas se članovi DS mimo Ustava i zakona zatvaraju dok se huligani, osuđenici i begunci od poternica oslobađaju“, naveo je Đilas.

Lider DS se nada da će ministar iskoristiti zakonska ovlašćenja i „razvejati percepcije javnosti da su navedena kršenja procesnih prava rezultat pritisaka iz određenih političkih centara moći“. Đilas podseća na slučajeve bivšeg ministra Saše Dragina, bivšeg gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića, bivšeg veća opštine Surčin, na članove novosadske administracije i privođenje lekara Bratislava Trifunovića iz Despotovca. Đilas smatra i da se u tim slučajevima radi „o beskrupuloznom napadu na te ljude i njihove porodice s ciljem nanošenja političke štete jednoj stranci“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari