Đilas odgovorio Savi Manojloviću: "Laže kao i Vučićevi tabloidi" 1foto FoNet Milica Vučković

„Govore mi upućeni da je Savo ispostava službe. Do danas nisam verovao u to“, napisao je na društvenoj mreži Iks predsednik Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas, i dodao da sada, nakon optužbi da je on srušio njegovu listu na Vračaru, ta „priča dobija smisao“.

Đilas je, kao odgovor na navode Sava Manojlovića, kandidata za gradonačelnika pokreta Kreni promeni, da on stoji iza obaranja liste tog pokreta na opštini Vračar, izjavio da Savo „laže na isti način kao Vučić i njegovi tabloidi“

„Ne znam advokata Tupanjca koji se žalio sudu, nikad ga u životu nisam video. Ali iz medija i sa mreža znam da lista Kreni Promeni na Vračaru ima 230 potpisa manje od zakonskog minimuma, da ima dva fantomska kandidata za odbornike koji su menjali prebivalište, kao i da doktor pravnih nauka nije ispoštovao zakonom predviđen odnos žena i muškaraca na listi“, izjavio je Đilas.

Podsetimo, Vladimir Tupanjac je podneo prigovor Izbornoj komisiji, ali i žalbu Višem sudu u Beogradu jer je, kako tvrdi, Kreni promeni imao samo 370 potpisa od potrebnih 600 za listu za opštinu Vračar.

„Šta god ja intimno mislio o ovoj opozicionoj listi i o Savi Manoloviću lično, kao kolegi i doktoru pravnih nauka, morao sam da prihvatim da je zakon jednak za sve, jer „propisi su propisi“, rekao je Tupanjac za Danas.

Đilas je na društvenoj mreži Iks napisao da nema vremena da se bavi Savom, jer se, kako je dodao, bavi „organizovanom zločinačkom grupom koja je zarobila Srbiju i koju predvodi Aleksandar Vučić. Sa svojim koleginicama i kolegama iz SSP-a govotim o kriminalu, korupciji, odlasku ljudi, položaju prosvetara i zdravstvenih radnika, o tome da Željko Mitrović pokreće još jedan rialiti na novom kanalu, o potrebi da Srbija bude deo Evrope ali i sramotnoj podršci Vučiću od nekih zemalja i političara, o uništavanju i mog Beograda….“.

On je dodao da razume da je Savi „služba dala nalog da ruši Đilasa,a ne Vučića kao i to da je celu kampanju usmerio na njega“.

„Ovaj opozicioni Nestor bi ipak morao da pokuša da se uozbilji, jer birači u Beogradu nisu zaslužili ovakav nivo dilentatizma koje je pokazao prijavljujući svoje liste i izjavama poput ove na koju, posle mnogih prećutanih, reagujem“, zaključio je predsednik Stranke slobode i pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari