Đilas "uzdrmao" Skupštinu: Pokazao nešto o Vučiću, Vulin i Mali se utrkuju u uzvraćanju (VIDEO) 1Printskrin RTS

Dragan  Đilas, poslanik i predsednik Stranke slobode i pravde, uzdrmao je atmosferu u Skupštini Srbije, koja raspravlja o rebalnsu budžeta, pokazujući fotografiju odevnog predmeta na Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije.

Lider SSP Dragan Đilas, koji je opširno govorio o ekonomskoj situaciji, u jednom trenutku pokazao je parlamentu fotografiju na kojoj se nalazi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Na ovoj slici se vidi da je predsednik iz fundusa uzeo farmerke koje nose ruski tajkuni i koje koštaju 1.800 dolara – preko 200.000 dinara. Ne pitam vas da mi kažete sa koje stavke u budžetu su plaćene, pitam vas da li zaista mislite, gospodo, da je moralno da predsednik države nosi farmerke koje koštaju kao dve nastavničke plate u Srbiji“, rekao je Đilas, našta je SNS većina burno i napeto reagovala, a naprednjak Dejan Bulatović, je vičući odgovorio „moj bivši prijatelju“.

Đilas je rekao i da poslanici SSP neće podržati rebalans budžeta.

Osim poslanika većine, Đilasu su u lavini replika odgovarali i prisutni ministri.

Tako mu se Aleksandar Vulin, potpredsednik Vlade, „zahvalio“ i zatražio od javnosti da budu „blagi prema Đilasu, jer je on učinio veliku stvar za Srbiju, uništio je Demokratsku stranku“.

Đilas "uzdrmao" Skupštinu: Pokazao nešto o Vučiću, Vulin i Mali se utrkuju u uzvraćanju (VIDEO) 2
Printskrin RTS

Siniša Mali, ministar finansija, odgovorio je Đilasu je da jedno subjektivni doživljaj objektivne stvarnosti, ali da brojke govore drugo, i nastavio da nabraja pokazatelje koliko je bolje u vreme vlasti SNS-a, u ekonomiji, nego što je bilo u vreme vlasti DS-a.

Najavio je i konferenciju za štampu Zavoda za statistiku na kojoj će biti objavljeno koliko se prosečna plata promenila i kolika će još biti.

Poručio je Đilasu da je „sramota da neko ko je tada krojio nacionalnu ekonomsku politiku, sada govori o ekonomskom stanju, te da su se onda za razliku od sada, neki pojedinci samo bogatili ostavljujući pustoš“.

„Nismo mi ovde pingvini“, poručio je Mali.

Vulin i Mali nastavili su da se „utrkuju“ u replikama Đilasu, Vulin je uzeo reč posle Srđana Milivojevića iz DS-a, koji je rekao da su se poslanici nekad pripremali za sednicu, dok se za ovaj nivo rasrpave sveden na uvrede, nije se potrebno pripremati.

„Znate li koliko puta nam je pomogao (Đilas) da ljudi shvate za koga ne treba da glasaju bez da mi išta objašnjavamo“, poručio je Vulin Đilasu.

Za reč se potom javio Đilas i pitao Vulina gde je to studirao u Kragujevcu, dok je Malog podsetio da nije odgovorio na njegovo prethodno izlaganje.

Jednog dana će vam se sve to gospodo vratiti, i odgovaraće te pred sudom i pravim tužilaštvom, poručio je Đilas.

Izlaganja Vulina i Malog podržavali su i pojedini poslanici većine, javljajući se za reč, i ponavljajući njihove reči.

– Znate kako 1998, ja sam napustio aktivno bavljenje politikom i tada je moralo da se nađe načina da se radi, nisam našao nikakvog načina da moja kompanija bude povlaštena u medijskom prostoru i da budem gosporad marketinškog oglašavanja, i u Kragujevcu je bilo mogućnosti da se stepenuju ispiti iz Novog Sada, i meni je to bilo dovoljno da mogu da živim skromno od svog znanja i rada, na novosadskom Pravnom prosek mi je bio 9,90. Otišao sam kada smo bili na apsolutnoj vlasti zbog svojih uverenja, a vratio sam se posle Petog oktobra, kad sam video kakav je ološ došao na vlast,  ispričao je Vulin.

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić odsutna je iz parlamenta, sednicu vode potpredsednice Snežana Paunović (SPS) i Marina Raguš (SNS).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari