Đilas: Sutra će se videti da li je vlast za iskopavanje litijuma 1foto FoNet Zoran Mrđa

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da će se na sutrašnjoj sednici skupštine videti da li je vlast za ili protiv iskopavanja litijuma.

On je na TV Nova S rekao da je predsednica skupštine Srbije morala da zakaže sednicu o litijumu jer je to po zakonu, a da će kad god da se održi ta sednica biti nezgodna za vlast.

„Svi poslanici opozicije su jedinstveno stali iza zahteva za tu sednicu kao i iza zahteva za sednicu o Kosovu i Metohiji im i to je dobro jer parlament treba da bude mesto da se o tome raspravlja“, rekao je Đilas u Utisku nedelje.

On je dodao da se u tekstu traži zabrana eksploatacije bora i litijuma i da je opozicija protiv toga, a da će vlast sutra pokazati da li je za iskopavanje litijuma jer se sve svodi na to da li ćete glasati za ili protiv.

Dodao je da je prema istraživanju stranke, odnos jedan prema tri između onih koji su za i onih koji su protiv iskopavanja litijuma.

Urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović izjavio je da je kampanja vlasti za iskopavanje litijuma bila kontraproduktivna i da je procenat građana koji se protive iskopavanju litijuma porastao na 59,4, a pristalice su ostale na istom, oko 25 odsto.

Dodao je da samo najniže obrazovana kategorija podržava iskopavanje, a da ogroman procenat onih koji imaju srednju ili višu školu ili fakultet – protiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari