Đilas: Sve je postalo nenormalno

Ostavite komentar


  1. Pameti u glavu?
    Seselj?Vucic?Vulin?Slina?…da ne nabrajam…
    Ako ikada pobedite ,opet cete napraviti gresku kao i posle 5-og oktobra i igrati se demokratije sa sljamom,umesto da ih sve pozatvarate ,a neke i proterate iz zemlje…koliko jos zla treba da naprave da bi se vi opametili?

    1. Dragane, Dragane, a da li je moguce da ti kazes da je sve „postalo nenormalo“. Vrati se malo unazad pa nam pricaj o tvom vremenu u kom se desilo najvise ubistava. Gde ste prosli tu trava vise ne raste

    2. Bolji komentar skoro nisam procitao.Pa da je bilo pameti da su pozatvarani i lustrirani ovi zlotvori nam ne bi sada unistavali drzavu.

  2. Narod ne veruje nikome jel su sve stranke i lideri i sledbenici ojadili i pokrali gradjane srbije. Isti su svi i prethodni i sadasnji. Poslednji na vlasti znaju da je tenzija u porastu i koriste sve cenzure i represije nebili doveli svoju poziciju nedodirljivom ali je to totalno monstruozno i tek ce se probuditi ona polovina koja ne izlazi na izbore.

  3. Odmah na početku da naglasim kako ne bi bilo zabune – nisam fan socijalista i radikala ni u nacionalnoj ni u euro varijanti a za DS sam glasao više puta do 2010. godine kada sam progledao milošću božijom.. Ipak ovu situaciju koju Đilas opisuje kao nenormalnu ja lično doživljavam kao božju pravdu jer je DS svojevremeno (i bez Đilasa a posebno sa njim) odbijao da sprovodi zemljsku pravdu na koju je bio zakonima i predizbornim obečanjima obavezan. A posebno me nervira Đilasova teza da će sve ovo da eksplodira pa će da nam bude žao – neće jer je ovo već eksplodiralo i nije nam žao a Đilasov glavni problem je što on to u udobnosti svog života ne oseća. Srbija ne može da se popravi – ona je trajno i nepopravljivo pokvarena a odgovornost za to između mnogo drugih snosi i Đilas. E sad, meni nije jasno da li Đilas misli da smo toliko maloumni pa da ne vidimo njegovu odgovornost za propuštene šanse dok je DS vladao i mogao da menja stvari ili je samo toliko bezobrazan da misli da ćemo mu poverovati i drugi put?

    1. Pa ako ti je lepo sa Vucicem ti ga opet glasaj .A ko ima pameti i misli svojom glavom Vucica sigurno nece glasati.

      1. Kao DS pristalica i Djilasov simpatizer sto ocigledno jeste, zar se ne zalazete za normalan razgovor i tok razgovora, za demokratiju, za argumente? Zar ovaj stil „ako si protiv Djilasa onda si sigurno za Vucica“ nije odlika tirana, Vucicevaca, socijalista a ne pravih demokrata kao sto ste vi, Dragisa? Zasto odmah ako je neko protiv Djilasa mora da je SNS bot? Isti soj su i Vucic i Djilas. Jednostavno ne postoji jos na sceni neko da se glasa za njega i to je tuzno, sto su svi politicari Vucicev i Djilasev soj.

  4. Prazne priče.
    Kao prvo narod je zatupast, lenj i ograničen, a Vučić im lepo priča bajke, takav narod voli to, umiruje ih.
    Zatim imamo Internet koji ne obavlja svoju funkciju, naprotiv, opet deluje zatupljujuće i umirujuće a u tome se naročito ističe podmuklo delovanje portala Blic (šatro antirežimskog medija ali sa pravom ulogom očuvanja režima).
    I na kraju imamo nesposobnu opoziciju koja čak ni zicere ne ume propagandno da iskoristi.
    Režim je pre neku nedelju zabranio gradjanima da raspolažu sa dva miliona nekretnina koje su u procesu legalizacije, i zakonski zapečatio rušenje istih za pet godina.
    I recite u kojoj zemlji na svetu bi ovo ostalo bez odgovora nacije i reakcije opozicije da zaštiti narod?
    Svuda bi odmah pali režimi a nesposobna opozicija ne ume čak ni da informiše te vlasnike dva miliona nekretnina (99% njih nema predstavu da je režim zabranio kupoprodaju njihovih nekretnina, i faktički ih lišio istih i osnovnog osećaja egzistencije ljudskog bića, koji omogućava kupoprodaja vlastite nekretnine).

    U prevodu nesposobni ste i nećete oboriti režim narednih pet godina.

  5. Vi ste glineni golubovi. Oko AV su sve isti batinasi iz 90′ godina kojima je Sloba bio gazda a danas AV. Zato pamet u glavu prvo sebi napravite gardu koja ce da vas stiti. Neobjavljivanjem imena napadaca na Borka treba da je jasno ko je to organizovao. To vam je opomena.

  6. Одлична пројекција садашњег стања. Међутим „јахачима апокалипсе“ ногу у узенгију сте ставили ви који сте разбили Демократску странку. Ви нисте били дорасли улози која вам је додељена, поготово после смрти покојног премијера Ђинђића. И поред страшно рђавог наслеђа после Петог октобра, морали сте много више урадити у том периоду. Да, нисте се трудили да пошто-пото очувате власт, као што чине ови, али сте направили низ грешака које су условиле да да ови „зајашу“. Тешко ћете их ви скинути „из седла“. Одбаците сујету. Не правите нове странке, већ се обједините у Демократској и препустите главне улоге новим млађим људима који ће објединити све нормалне опције у Србији, како би једном и коначно Србија постала демократска са јасним националним и државничким програмом.

Ostavite komentar


Politika

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije 10

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije

Italija je ključan partner Srbije i regiona Zapadnog Balkana, kako u ekonomskom razvoju, tako i u očuvanju stabilnosti i mira, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani i srpske kulturne baštine na Kosovu, poručio je danas u Rimu ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, posle razgovora sa italijanskim kolegom Antoniom Tajanijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.