Đorđe Balašević: Tadić najveće razočaranje

Uoči novogodišnjeg koncerta u Beogradu, u novom broju NIN-a

Ostavite komentar


  1. Kako je Boris imao loše savetnike? Pa, evo, Krletu, više ni vazelin nije potreban da bi se lepo uglavio na sigurno. Eto, toliko se ispraksovao da ne izlazi više ni vazduh da uzme .

  2. "Najvece razocarenje"? Pa to je kao da ste mu dali medalju. Boris Tadic je mnogo gori od toga. JUL klasa. Nemojte zaboraviti da smo mi, "beli listici", ocekivali Nikolica i Vucica iz devedesetih, za koje su ove "sitnice" sa rusenjem u fantomkama i slicno lakrdija. I stvarno mi sve ide mnogo na nerve ali onog ponizenja i maltretiranja od "svojih" se jos nisam uzelela.

  3. Legenda i filozof zivota. Moj Djole Vojvodjan- Gospodin sa velikim G
    Ostao je to usprkos Milosevicima, Tadicima i Vucicima. Seselje da i ne spominjemo.
    Kakav Dilan? Ovaj je nas nobelovac.
    Samo nam ti pozivi pa makar otisao jos koji put kod Mesica na cvarke u carapama.

  4. Tadić jednostavno nije imao vremena da se posveti svom poslu, morao je da juri ribe.

  5. boris tadic (i njegov "deda mraz"m.cvetkovic) sa sve ostalim nitkovima,su gore od najgoreg sto nas je snaslo !!

  6. Što lepo ne kažeš zašto te je razočarao? Malo si se ogrebao za njegovo doba? Da te nije razočarao jer je samo užu familiju pozapošljavao. Je li sada pokušavaš, namazan svežim vazelinom, da se dodvoriš ovima na vlasti? Operi prvo žutilo, ne valja svež vazelin na užegao. Bolje sedi ´di si, je l´ kaki si ni za ´di si nisi.

  7. Mene Seselj, Nikolic, Vucic …ne mogu da razocaraju. Od njih sam uvek ocekivala najgore. Da postanemo ruska gubernija momentalno, na primer. Ili da se zajurimo tenkovima na Kosovo ili Sarajevo. Mogu samo prijatno da me iznenade ako umesto neke susedne drzave sruse samo deo neke ulice, tu kod nas. Pa bar su oni pokazali sta sve umeju da polupaju, mozes se nadati svacemu. Ali Tadic, taj nas je ponizio i izdao samu ideju demokratskog drustva, cak i veru u bilo kakvo bolje. Ubio u pojam i patoloske optimiste. Ne da je "opravio svaka mu cast", nego nisu ostali ni dugmici. Nista.

  8. Ja vas lale stvarno ne razumem. Zašto uvek drvlje i kamenje na Đoku a na njegovu sugrađanku Daru Bumamaru nikada. Ako ćemo objektivno oboje su solidni pevači, oboje podjednako pametni, prepoznatljivi po iskričavom humoru svojstveno samo tako inteligentnim i neopterećenim ljudima, istini za volju Dara je malo neposrednija i direktnija a i obrazovanija. Istina razlikuju se po žanru, ali u suštini ne puno da se ne mogu uporediti. Jedino vam možda smeta što je Đoka uvek bio uz vlast a Dara nije.

  9. Бог је био неправедан према овом човеку. Дао му је толико много талента али га је осакатио за морал. Бар да му је трунку доделио, свима би било лакше јер не би морали да слушамо и читамо овакве нискости.

  10. Balaševiću kako te nije sramota. Pevao si im po koncertima, zaposlio celu familiju uz njegovu pomoć, ogrebao se za film "Kao rani mraz", "remek delo" koje nikada niko nije video. Zar misliš da smo svi budale i pilećeg pamćenja. Ne treba dalje u prošlost, ali svi se sećamo kako si se uvlačio svakoj vlasti i kako si kasni tu istu vlast opljuvavao. Zamisli se se malo i ako imaš bar trunku savesti bar ćuti.

  11. Bravo Đole, svaka ti je na mestu, genijalni kantautor, hrabar i čestit čovek. Ne obaziri se na ovaj ološ, furaj fazon svoj…

  12. Kada misliš da: "dobar pevač, loš čovek", nije adekvatan komentar, da li je bolje i prikladnije: "loš pevač, a još lošiji čovek".

  13. Tačno. Bacio nas je na pod, da nas "gaze" neznalice i ništaci. Šumadijo zelena i Vojvodino plodna, probudite se.

  14. Aman ljudi šta ste se okomili na Đoleta. Mora i on nečega da živi. Treba kupiti ulaznicu kod nove vlasti. Gledajte na njegovu priču tako i pustite ga na miru. U ostalom ni ne može se očekivati neka prevelika pamet od običnog pevača sa osnovnom školom i zato se nika niko nije, a i neće, uvrediti na njega.

  15. Da, ali zato je samo sa tadićem DS mogla da osvoji, ne znam koji ono beše procenat glasova.
    Koliko bi dobio Živković, tj koliko ga je naš napaćeni narod mrzeo. Doduše, manje od Zorana Đinđića.
    Ipak je ta mržnja našeg napaćenog naroda prema Zorana Đinđiću, po snazi i dubini, bila jedinstvena
    pojava u istoriji.

  16. Tadic je naj vishe kriv sto ,kad mu se pruzila prilika ,nije Srpske Ruse poslao u Rusiju da se bave politikom……danas bi Srbija bila normalna drzava i postigla neverovatan uspeh, i ne bi bila, kao danas shto je, ruska kolonija koja se davi u bedi kao i rusija……Ruska politicka bagra nek ide u Rusiju a ne vishe da se kriju iza NATO bombardovanja koje su oni izazvali na narod Srbije,pogreshno vodjenom politikom…….Nek idu u Rusiju ,ali bez para Srbije ,a ne kao Mira i Marko sto pobegoshe sa parama…..(mada svi "veliki Srbi ",obicno beze sa parama, i ovi ce ,rekao bih,jednog dana)

  17. @Bundzija Sumadijski
    Grešite! Govorio je to Đole i kada su oni bili na vlasti, ali se na žalost sa mesta na kojem je boravio (na koje se stiše uz upotrebu vazelina) nije moglo čuti u širokim narodnim masama.

  18. BOTOVI,rodjeni ste 2002?Pre svega,lupetate ovde jer ste neobavesteni u tim vasim misjim rupama iz kojih izlazite.Covekcje.institucija,i da bas je bio uz Slobu i Kostunicu kao za ovog Danasnjeg Zlotvora.

  19. Što bi ga bilo sramota. Gastarbajter sa slovenačkim pasošem i putovnicom, radi da zaradi. Uostalom to mu je i dužnost; ko plati mora peva šta platiša naruči i onako kako naručilac želi (na uvce ili pod rep). Zar niste nikada bili pod vašarskom šatrom? Ista su pravila.

  20. "Moj Djole Vojvodjan- Gospodin sa velikim G" Moj Đoka nije iz Vojvodine ali je isto Veliki gospodin sa velikim V.

  21. Dobro, Lepi Bora je stvarno bio cuskija, trosio puno vremena na jurenje riba i dozvoljavao svojima nesputanu kradju, ali objektivno Srbija je vec bila uveliko na nizbrdici nakon Slobine vladavine. Zatim je dosao Kostunica koji nije mogao da shvati da Srbija nema buducnost izvan EU i tako propustio priliku da uletimo u uniju sa ostalim istocno-evropljanima.

  22. Botovi ….stidite se svojih reci,sram da vas bude,medjutim od vas se nista vise i ne ocekuje.

  23. Postovani Djole, isla sam na vise vasih koncerata, jos tokom devedesetih i cenim i volim vas rad, ali ne slazem se nikako sa tim da je Boris Tadic najvise razocarao. Upravo je takav stav malodusan i paralisuci. Pa ne moze mi on biti gori od Nikolica i Vucica!!! Ne moze on da bude kriv za to sto su neki zaboravili ko su oni, pa od silnog gadjenja, izabrali ovaj uzas, koji ce da nas jase, jos ko zna koliko. Ah da, izvinite, oni nisu birali Tomu i Acu, oni nisu imali za koga da glasaju.
    A optimizam nije Boris ubio – ubio ga je Zvezdanov metak na Zorana.

  24. Uf , znači opet putuj Evropo . Đole dragi moj pesniče uvek sam tvrdio da si Bob Dilan ovih naših prostora. Jednoga dana kada bude pameti u Srbiji, tvoje ime izgovaraće sa poštovanjem i dostojanstvom .Moja porodica živi uz tvoje pesništvo.

  25. Veliki stvaralac i legenda, svaka mu je na mestu. Ipak nije danas bas dobro toliko osude na Tadica, jer se zamagljuje prava slika o primitivnoj vlasti. Istina, Tadic jeste imao veliku vlast i sansu i nije je iskoristio, ali je imao i jake bocne udare od SNS i Kostunice. Previse je taktizirao, i nazalost bio je veliki Narcis da bi mogao obaviti posao umesto svih nas.
    dusko

  26. Stvarno su neumesni komentatori (botovi) koji porede daru bubamaru i Djoleta, jedan je čak napisao da je on solidan "pevasč" ali loš čovek? Ako ćemo pravo: Djole je očajan pevač, on je u suštini kantautor, genijalan stihoklepac, neprevazidjen, maestralan i uporediv je jedino sa Arsenom. Sad. to što nije "srbenda" i ne služi se "zardjalim kašikama" predstavlja diskvalifikacionu manu kod krezube srbije. Činjenica je, da su se pažljivije slušale poruke ovog "pevača", a ne nekog Knindže i Tompsona, rata i ubijanja ne bi ni bilo, što su prepoznale UN dodelivši Djoletu status Ambasadora UN. Osim toga, nije mu tadić "pozapošljavao celu familiju" već mu je mladja ćerka bila angažovana kod Pajtića, a svojim talentom, pločama, koncertima i turnejama tokom 40 god je toliko situiran da ni naslednicima nije nužno uhlebljenje.

  27. Cuj najvise razocarao, pa samo sto je uhapsio Karadzica i Mladica meni dosta, neupucenima-svetska ekon. kriza je buknula 2008.god a ne 2012, a toliku svemogucu vlast od 130 poslanika je imao da su ga lako ucenili G17 i SPS i napravili ogromnu dubiozu. A ti se moj Djoko smezura i to bas dosta.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.