Đorđević: ZSO sama po sebi ne rešava sve probleme, ali je važan korak

  1. Da je EU htela mir i prosperitet ne bi prvo podrzala i radila na razbijanju SFRJ 1991/92 a potom i SCG 2006. Da EU nie razbila SCG tesko bi se ostvario projekat Kosovo 2008, a SCG bi mozda uslamu EU ako ne 2013 sa Hrvatskom, onda verovatno 2019.

  2. Ne govore o Srbima na Kosovu nego samo o 6700 Srba na sjeveru zbog kojih trpe svi Srbi na Kosovu.

  3. Na Kosovu se zivi mirno..samo se u Srbiji u I drugim drzavama gde zive Srbi to problematizira…nesto trulo ispod tepiha…Ili to neka drevna bolest sa planina…biti konstantno ugrozen to je bato problematicno…ajde vise dosadno vec..

  4. Iako je ZSO važan korak, potrebno je raditi na konkretnim rešenjima koja će doneti stvarne promene.

  5. ZSO je korak ka boljoj budućnosti. Važno je da se svi uključe i rade na daljem napretku.

  6. ZSO je samo početak. Potrebno je nastaviti dijalog i raditi na rešavanju preostalih problema

  7. @Autonomac

    Nesto si pokusao patriLJoto? Nesto na racun Srba?
    Samo jedino sta si uspeo je da pokazes sopstvenu nepismenost, ogranicenost, neobrazovanost i jos par stvari.

  8. Kako je naglasila, „ZSO treba da obezbedi autonomiju za opštine sa srpskom većinom i sistem finansiranja koji će obezbediti tu autonomiju“.
    Komentar: Puno dobrog u tekstu gdj Poslanice Zeleno-Levog fronta Biljana Đorđević sa nekim problematicnim vidjenjima: I SRB ima opstine sa vecinom nesrba, zar imaju one Zajednicu po viziju Đorđevićeve ? Na primer, Bosnjacka Zajednica Opstina u Sandjaku, Albanska Zajednica u Presevskoj Dolini, Madjarska i druge Zajednice u Vojvodini itdj…Beograd treba da se okani zastrasivanje svojih pripadnika u susjednim drzavama, da prestaje sa indoktrinacijom da je srbin samo Srbin u Srbiji ili Republici Srbije. Indoktrinacija Beograda stavlja srbe van Srbije pred izbor: ili Srbsku ili Srbiju!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 10. i 11. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.