vladimir đukanovićfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Apsolutno mi nikakva namera nije bila da polemišem sa dr Aleksandrom Šapićem, jer ja nemam doktorat kao on i nisam na njegovom nivou – napisao je na Tviteru narodni poslanik Vladimir Đukanović. On se tako osvrnuo na prethodnu Šapićevu izjavu da se Đukanović ne bavi politikom a stalno nešto objašnjava.

– Ne znam zašto se on osetio prozvanim da komentariše moje tvitove. Niti sam ga optužio za nešto, niti to želim. Samo sam, shodno onom što sam čuo, posebno od njega, rekao da je nedopustivo da se čini krivično delo da bi se nešto što je on pomislio da je štetno za Beograd prekinulo. Nameštanje tendera ukoliko je predloženo je nedopustivo. Suština je u tome da niko u SNS nije dužan da brani nešto što je očito krivično delo i da za to bude napadan u svakoj mogućoj TV emisiji. Uvaženi dr Aleksandar Šapić bi morao da to ima na umu. Ako smatra da je sve učinio u skladu sa zakonom, onda čemu njegova nervozna reakcija?Inače, naravno, sa mnom nema problem. Zaista se ne bavim aktivno politikom, ali se bavim tako što je komentarišem kao i svaki drugi građanin. Ukoliko mu smetam što sam formalno član predsedništva SNS, nikakav problem, podneću ostavku. Samo ne želim da budem u istom timu sa nekim ko opravdava ili je čak možda podsticao izvršenje krivičnog dela – napisao je Đukanović.

Šapić se prethodno danas osvrnuo na izjavu svog stranačkog kolege i poslanika Vladimira Đukanovića, koji je rekao da nadležni treba da ispitaju snimke na kojima se čuje da šef Šapićevog kabineta nudi Kentkartu namešten tender

– Kažu Darko Glišić izrekao to i to, a on rekao ono što govori od kad znam za njega – ko god je kršio zakon neće biti zaštićen i ja to isto kažem. Ne pratim šta priča Đukanović, pošto se on ne bavi politikom, a stalno nešto objašnjava, ali on je zabrinut, zabrinut je i poziva da se reaguje. Izvinjavam se ukoliko sam optužio vas (N1) ili Novu ukoliko sam rekao nešto što nije tačno za tužilaštvo, ali nama ništa nije stiglo. Moram da priznam da je zanimljivo da se prvo obavesti javnost, a da se ne pošalje nama. Ništa nam nije stiglo“, rekao je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari