Đukanović: Opozicija se klela u Šolca, sada "na njega baca drvlje i kamenje" 1foto FoNet Aleksandar Barda

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović ocenio je danas da je Nemačka najjače evropska sila, da joj je litijum „nikad potrebniji“, a da je pre tri godine pokušala da opstruiše projekat „Jadar“ i zaustavi razvoj Srbije.

On je u autorskom tekstu za dnevni list Politika napisao da je Nemcima bilo ključno da litijum ne ode u kineske ili ruske ruke, a da su priče o zaštiti životne sredine bile samo maska.

„Onog momenta kada su shvatili da srpski litijum neće pasti u kineske i ruske ruke, već da će sa njim isključico Srbija raspolagati i odlučivati koliko će sirovine i kome izvoziti, odnosno kako će ga prerađivati i od njega dobijati finalne proizvode, tako se stalo sa opstrukcijama“, piše Đukanović.

Po njegovim rečima, srpska opozicija je nedosledna zato što se „do juče klela“ u nemačkog kancelara Olafa Šolca, a nakon kancelarove posete Beogradu „na njega baca drvlje i kamenje“.

Dodao je da momenat potpisivanja sporazuma sa Šolcom „Srbiju menja iz korena“ i da je to ključna prekretnica za budućnost i razvoj zemlje.

Memorandum o razumevanju o strateškom partnerstvu Srbije i Evropske unije u oblasti održivih sirovina, lanaca vrednosti baterija i električnih vozila potpisan je u petak u Palati Srbija. Samitu o strateškim sirovinama i potpisivanju memoranduma je prisustvao nemački kancelar Šolc.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari