"Upad u pošte nastavak progona srpskog naroda": Đurđević Stamenkovski o zatvaranju filijala Pošte Srbije na Kosovu 1foto FoNet Zoran Mrđa

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski, ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije, osudila je danas upad Kosovske policije u filijale Pošte Srbije na severu Kosova i Metohije, ocenjujući da je o „smišljenom obliku proterivanja i progona Srbije i srpskog naroda“.

„Secesionistički režim u Prištini nasilnim zauzimanjem prostorija u kojima deluju srpske institucije želi da se obračuna sa državom Srbijom i izbriše svaki vid njenog institucionalnog prisustva na prostoru KiM“, ocenila je Milica Đurđević Stamenkovski, saopštili su Zavetnici.

Kosovski premijer Aljbin Kurti, prema njenom mišljenju, neprestano pribegava potezima kojima se izazivaju sukobi i ugrožavaju bezbednost i životi srpskih porodica na Kosovu i Metohiji.

„Posredi je jasna namera da se srpski narod sistematski podvrgne nepodnošljivim uslovima za život, u kojima će jedina moguća opcija za opstanak biti odlazak sa vekovnih ognjišta“, ocenila je Milica Đurđević Stamenkovski.

Ministarka smatra da „sva protivpravna hapšenja Srba, svakodnevno nasilje nad njihovim porodicama, praćeno zabranom kretanja, poslovanja i finansijskih transakcija sa centralnom Srbijom predstavljaju najpodmuklije oblike rasističke i genocidne politike“.

„Najopasnije u celoj situaciji jeste to da se teror nad srpskim narodom vrši u prisustvu međunarodnih predstavnika na KiM“, dodala je ona i pozvala međunarodne misije na KiM da bezuslovno postupe u skladu sa mandatom UN i Rezolucijom 1244, te „okončaju svaki dalji oblik represije nad srpskim stanovništvom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari