Đurđević Stamenkovski: Upad u filijale PŠ na Kosovu i Metohiji akt genocidne politike prema Srbima 1foto FoNet Zoran Mrđa

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski osudila je danas upad kosovske policije u filijale banke Poštanske štedionice (PŠ) na severu Kosova i Metohij i ocenila taj postupak kao „akt genocidne politike prema Srbima u pokrajini“.

Ona je u pisanoj izjavi navela da vlast u Prištini stvara „nepodnošljive uslove za život srpskih porodica“ i dodala da su ljudi koji žive na KiM zbog zabrane platnog prometa i trgovine sa centralnom Srbijom dovedeni u stanje „alarmantne humanitarne i egzistencijalne krize“. „Aljbin Kurti bes zbog svog političkog poraza u Savetu Evrope sada ispoljava nad srpskim narodom u Pokrajini, koji se sistematski izlaže najpodmuklijim oblicima genocidnih radnji i etničkog čišćenja“, izjavila je ministarka.

Prema njenim rečima, treba kritikovati i institucije EU zbog njihove „glasne tišine na teror i strahovladu Kurtijevog režima“.

Kosovska policija je u ponedeljak ušla u Trezor banke PŠ i još pet filijala u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku i saopštila da je ta akcija sprovedena po izveštajima institucija za finansijski nadzor, poput finansijsko-obaveštajne jedinice i Centralne banke Kosova.

Saopšteno je da su pored zatvaranja šest „nelegalnih“ jedinica Poštanske štedionice oduzeti i „razni materijalni dokazi“, među kojima je 1,6 miliona evra i 75 miliona dinara (oko 640 hiljada evra).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari