Đurđević Stamenkovski: Kurtija boli poseta Makrona Srbiji, na Kosovu se sprovodi etničko čišćenje 1foto FoNet Zoran Mrđa

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski ocenila je danas da premijera Kosova Aljbina Kurtija „boli“ poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) Srbiji, kao i da se na Kosovu i Metohiji dešava zločin protiv čovečnosti.

Ona je za TV Pink kazala da je jučerašnji upad kosovske policije u srpske institucije na severu Kosova, jednim delom i reakcija na posetu Makrona Srbiji.

Navela je da, nema dilema da Francuska priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, ali da je u više navrata izrazila rezerve po pitanju njenog članstva u Savetu Evrope uslovljavajući je i formiranjem Zajednice srpskih opština, kao i da je ukazivala na to da proces demokratizacije tamo nije dovršen.

Đurđević Samenkovski ocenila je da se na Kosovu i Metohji svakog meseca sprovodi etničko čišćenje.

„Kada vi eleminišete osnove opstanka Srba, kada ukidate dinar, zatvarate apoteke, nasrćete na bolnice, kako se to zove nego da etnički čistom učinite teritoriju koju ste proglasili za nezavisnu državu“, upitala je ministarka.

Dodala je da je kosovska policija juče upala u bolnicu i da su se u čekaonicama nalazile trudnice, te upitala „licemere sa Zapada koji prećutkuju“ šta bi se desilo da je u bilo kojoj bolnici na svetu neka trudnica bila izložena takvom stresu.

Kako je navela, Evropska unija ni u jednom trenutku nije ukazala da je u pitanju kršenje osnovnih ljudskih prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari