Đurđević Stamenkovski u Leskovcu: Jugostok i istok Srbije na udaru "bele kuge" 1foto FoNet Milica Vučković

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je danas da se jugoistok i istok Srbije nalaze na udaru „bele kuge“, ne samo zbog negativnog migracionog salda, već i činjenice da se manje dece rađa nego što je to bio slučaj prethodnih godina.“Moramo da uradimo mnogo toga da kroz deset godina imamo potpuno drugačiju demografsku sliku na ovim prostorima i u Srbiji u celini“, navela je Đurđević Stamenkovski prilikom posete Leskovcu,saopšteno je iz vlade.

Podsetila da su protekle nedelje u Skupštini Srbije usvojene izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Zajedno sa ministarkom privrede Adrijanom Mesarović, u Leskovcu je promovisala kampanju za podršku ženama preduzetnicama u ruralnim područjima, istakavši da su žene na selu čuvari porodice.

„Leskovac može biti konkurentan, ne samo na domaćem tržištu sa dobro poznatim leskovačkim proizvodima, poput leskovačkog ajvara, roštilja i sprže, može naći svoje mesto na tržištu u okruženju i na evropskim i na svetskom tržištu“, ukazala je Đurđević Stamenkovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari