Đurđević Stamenkovski: NATO podržao Kurtijevo nasilje i etničko čišćenje 1foto FoNet Zoran Mrđa

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da su prihvatanjem Кosova kao pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO vodeće članice ovog saveza nagradile režim Aljbina Кurtija za kampanju nasilja i etničkog čišćenja, koju sprovodi nad srpskim narodom.

„Ovom odlukom poslata je poruka da su teror, progon i ugnjetavanje Srba i njihovih porodica vrednosti koje NATO podržava na Кosovu i Metohiji“, istakla je ona.

Đurđević je navela da je unapređenje statusa Prištine očigledan znak da se Zapadu žuri da teritoriju КiM što pre integriše u NATO, stvarajući na taj način još jedno uporište za širenje svojih geopolitičkih apetita u regionu.

„Takav pristup ne samo da predstavlja grubo kršenje međunarodnih normi i Rezolucije 1244, koja predviđa da će Кosovo biti demilitarizovana teritorija, već stvara novu bezbednosnu pretnju za Srbiju i njen narod u pokrajini, kome se silom nameće da živi u NATO protektoratu“, istakla je Đurđević Stamenkovski.

Zaključila je da je odluka Parlamentarne skupštine NATO još jedan pokušaj da se nezavisnost Кosova nametne kao neupitna i onim članicama koje nisu priznale tu „lažnu državu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari