Đurđević Stamenkovski: Nemamo nameru da sklapamo koaliciju sa SNS 1foto Medija centar

Srpska stranka Zavetnici na danas održanoj Skupštini u Kombank dvorani donela je jednoglasnu odluku da će njihov predsednički kandidat biti Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica te stranke, kao i da će na sve nivoe izbora izaći samostalno.

Đurđević Stamenkovski je nakon Skupštine navela da ni u jednom trenutku nisu razmatrali „trule koalicije“, u koje su, kaže, tabloidi pokušavali da ih ubace. O potencijalnim postizbornim koalicijama kaže da o tome mogu razgovarati nakon izbora kad bude jasno ko bude stekao parlamentarni status i ko kakve pozicije bude imao.

„Ono što mogu da kažem je da nemamo nameru da sklapamo koaliciju i formiramo Vladu Srbije sa SNS“, jer u politici koja je „u rasponu od Nataše Jovanović do Zorane Mihajlović“, ne mogu da nađu partnera. „Ali ukoliko neka grupa ljudi iz postojeće vladajuće koalicije zauzme druge ideološke pozicije sa njima ćemo razgovarati“, ističe predsednica Zavetnika, uz napomenu da će se truditi da oni budu ti koji će drugima nuditi koaliciju i biti stožer Vlade Srbije.

Crvene linije za dogovor su im – Kosovo i Metohija, porodične vrednosti, domaća privreda.

„Nemamo nameru da budemo nekakav Šapić ovih izbora i osuđujemo takav vid političkih preletanja“, istakla je ona.

Ona je navela i da je počela negativna kampanja protiv njene stranke, jer su mnogima postali „trn u oku“, te da je zabranjena na nacionalnim frekvencijama mesecima unazad.

Na pitanje Danasa da li bi podržala opozicionog kandidata u drugom krugu izbora odgovara da je ona taj opozicioni kandidat koji će ući u drugi krug i da tome u prilog govore rezultati istraživanja. Navela je i da u bilo kom drugom slučaju – „nikada ne bih sugerisala bilo kome da glas da nekim drugim kandidata jer mogu da dam garanciju samo u ono što je deo moje predsedničke kandidature“.

„Ovaj narod hoće promene do kojih nije došlo 2012. godine“, poručila je.

Među okupljenima u punoj sali beogradske Kombank dvorane bili su i jedan od osnivača tada pokreta „Zavetnici“ Stefan Stamenkovski, privrednik Mile Dragić, dr Mladen Kočica, kao i Srđan Perišić, nekada savetnik predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, ali i čest „suparnik“ predsednice Zavetnika u emisijama TV PINK Dejan Nestorović, ranije predstavljan kao predsednik NVO „Sigurna kuća“ i jedan od potpisnika podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću iz avgusta prošle godine.

Srđan Perišić, nekada savetnik predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, istakao je da duboka država upravlja Vladom Srbije preko Tonija Blera, te da je Bler postavio Anu Brnabić za premijerku. „Naprednjaci glume nacionaliste“, a duboka država je za Srbiju stvorila naprednjački sistem. On je poručio da se uzda u „dvotrećinsku nacionalnu Srbiju“, iz koje, kaže, dolaze Zavetnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari