Đurđević Stamenkovski: Većina građana podržava naše stavove, čak i ako ne glasaju za nas 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednica srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je danas da se novi „državotvorni patriotski blok“ koju čine njena stranka, Dveri i više intelektualaca, zalaže za odbacivanje francusko nemačkog sporazuma i da „suverenitet države bude u rukama građana, a ne pod nogama stranih ambasadora“, ma čiji bili.

Ona je u emisiji „Pravi ugao“ na RTV rekla da, ukoliko bi se ujedinile sve patriotske snage, na političkoj sceni Srbije bi se dogodile tektonske promene i prekomponovanje političke scene.

„Postulate koje zastupamo sa nama deli većina građana. I ako nisu naši glasači, podržavaju očuvanje KiM u sastavu Srbije, redefiniciju spoljne politike koja je krahirala i to je očigledno, podržavaju naše zalaganje za obnovu domaće privrede i isticanje trradicionalnih vrednosti koje naše društvo isticalo kroz vekove“, rekla je Đurđević Stamenkovski.

Predsednica Zavetnika dodala je da su osim njih i Dveri pokretu pristupili intelektualci kao Dušan Proroković, Miloš Ković, Časlav Koprivica, a da se razgovara sa novim DSS-om, POKS-om i ostalim patriotskim strankama.

Ponovila je da su dugo opozoravali da će nemačko francuski plan biti loš po Srbiju.

„Predsednik Srbije rekao je da Srbija neće slati vojsku na Kosovo i to je primena francusko-nemačkog plana. Pogrešno je reći da neće, kada takvu izjavu plasirate šaljete poruku da se odričete prava na KiM. Ako ste vi sokolili naš narod i tvrdili da ćete se pretvoriti u vukove i zaštiti njih živote, a onda postupite ovako, pokazujete da vam je politika dezorjentisana“, rekla je Stamenkovski.

Iako je rekla da dešavanja u Banjskoj nisu doprinela dobrom položaju Srbije, izbegla je da direktno odgovori na pitanje o odgovornosti Milana Radoičića i odgovornost prebacila na Brisel, Aljbina Kurtija i srpsku vlast.

Na pitanje da li se zalaže za nastavak ili prekid saradnje sa NATO, takođe nije odgovorila, već je rekla da Srbija ima pravo da pozive na veće prisustvo trupa koje nisu u Nato.

Đurđević Stamenkoviski je više pita ponovila d ne bi odbacila upotrebu vojske, ali da bi to bila poslednja opcija, odnosno da bi Zavetnici izašli sa potpuno novom platformom za pregovore Beograda i Prištine u kojoj bi se krenulo od onoga što hoće Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari