Đurić danas razgovarao sa ambasadorom Kine Li Mingom 1foto FoNet/MSP Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić sastao se danas sa ambasador Kine u Srbiji Li Mingom, a tokom razgovora izraženo je obostrano zadovoljstvo odličnim odnosima i razvijenim političkim dijalogom na visokom i najvišem nivou, saopšteno je iz ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Đurić je istakao da je čelično prijateljstvo Srbije i Kine dobilo novi impuls nedavnom posetom predsednika Si Đinpinga, i dodao da je Srbija imala veliku čast da nakon skoro osam godina, ponovo ugosti predsednika Kine u Beogradu.

Ministar je rekao da su mnogobrojni uspesi koji se kontinuirano postižu u svim oblastima saradnje rezultat bliske komunikacije i ličnih prijateljskih veza koje neguju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Kine Si Đinping.

Šef srpske diplomatije izrazio je zahvalnost prijateljskoj Kini na principjelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, što je, kako je rekao od neprocenjivog značaja za zaštitu vitalnih nacionalnih interesa, posebno u aktuelnim okolnostima povišenih tenzija i teškog položaja srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Ministar Đurić osvrnuo se i na važnost saradnje u oblasti ekonomije, koja se dinamično razvija kroz realizaciju kapitalnih projekata u oblasti drumske i železničke infrastrukture i energetike, praćene sve većom investicionom saradnjom, ali i rastućom robnom razmenom, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari