Đurić: Hrišćanska baština Kosova bolna tema za Albance

Ostavite komentar


  1. pa ucini nesto nemo da se samo smeješ i dzaba primaš platu……

    1. ALO ĐURIĆU!!!
      Nemoj Djuriću da zaboraviš da si ti pozvao Srbe u Jarinju rečima:“Pređite ovamo ovo je most koji spaja“. Niko te od zgranutih Srba nije poslušao. Danas je tu carina i granični prelaz koji si ti pistavio. Tako si ti Djuriću od pokrajinskih stvorio državne granice sa Kosovom. Ponavljam to si ti uradio i nemoj da zaboraviš…
      P.Sajdžo 2020

  2. To je srpska bastina. Nije dovoljno reci da je hriscanska. To je bastina Srpske pravoslavne crkve i verujuceg naroda.

  3. Ta monografija je, koliko sam uspela da iskopam, napravljena jos 2015.god. (mozda i pre). Albanci suvereno vladaju Kosovom jos od 1999.god. kada su Srbi IZGUBILI rat. Da su hteli, a mogli su, vec davno bi srusili tu „hriscansku bastinu“. A nisu. Ne smetaju njima Hriscani. Vrli Djuric (Jevrejin?) vrlo dobro zna da za razliku od Srba, medju Albancima ima i Hriscana i Muslimana. Problem je u tome sto su Srbi ocito zaboravili kako se ponasaju pravi Hriscani! Pa su tako zaboravili i sve ono sto su radili i spalili.

    1. @profesorka

      A sta se desilo marta 2004. godine? Albanci nisu rusili i palili srpske crkve i manastire na Kosovu? Sram da te bude.

      1. @blago nama…Ako ćemo tako,kako se odnosila srpsko-crnogorska vojska prema Albancima i njihovoj imovini na današnjoj teritoriji Kosova i Albanije,za vreme Balkanskih ratova 1912.-1913.god.?Zaboravili ste i 1998. i proterivanje kosovskih Albanaca ka Makedoniji i Albaniji od strane vojske SRJ i srpske žandarmerije,interna raseljavanja,oduzimanje ličnih dokumenata,ratne zločine…,a to se dešavalo pre NATO intervencije.Ovo se ne uči u srpskim školama.I koga sad treba da bude sram?

        1. @Carnegie Endowment for International Peace

          A za bota, burek.

  4. Interesuje li nekog od nasih politicara nase Kosovo,ili samo neki od problema.Oni polako dobijaju drzavu,to svi koji prate politiku vide.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.