"Srbija želi dijalog, ali jedna strana nije dovoljna": Đurić razgovarao sa Žiofreom o Kosovu 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić razgovarao je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanueleom Žofreom o evropskom putu Srbije i aktuelnim dešavanjima na Kosovu.

Đurić je kazao da članstvo u EU ostaje strateško opredeljenje i prioritet spoljne politike Srbije i da očekuje da će novi saziv Evropske komisije (EK) pitanje proširenja zaista postaviti na vrh liste prioriteta, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova.

„Ministar je, informišući sagovornika o problemima sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu, istakao da su poslednje jednostrane akcije Prištine na severu pokrajine nastavak politike zastrašivanja koja za krajnji cilj ima proterivanje Srba“, navodi se u saopštenju.

Đurić je kazao da je Srbija opredeljena za rešavanje problema na Kosovu dijalogom, ali da konstruktivnost jedne strane nije dovoljna za napredak ka nalaženju obostrano prihvatljivih rešenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari