Đurić iz Njujorka razgovarao telefonom s iračkim kolegom 1foto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić danas je u telefonskom razgovoru iz Njujorka sa ministrom spoljnih poslova Iraka Fuadom Huseinom istakao posvećenost Srbije daljem unapređenju bilateralnih odnosa zasnovanih na prijateljstvu i međusobnom razumevanju.

 

Kako je saopštilo Đurićevo Ministarstvo, on je ukazao da Srbija visoko ceni principijelnost iračke strane po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, i „ponovio zahvalnost Srbije na stavu Iraka o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova“.

Đurić, koji se nalazi u Njujorku u okviru delegacije koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić povodom predstojeće sednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati nacrt Rezolucije o Srebrenici, preneo je svom sagovorniku zaintersovanost Srbije za proširenje privredne saradnje.

On je tom prilikom pozdravio uzlazni trend u obimu trgovinske razmene između dve zemlje proteklih godina, uz uverenje da će se taj trend nastaviti i u predstojećem periodu.

Kao odličan korak u povezivanju dva ministarstva Đurić je ukazao na uspostavljanje saradnje između Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Instituta za spoljne poslove pri Ministarstvu spoljnih poslova Iraka, kojim je omogućena razmena iskustava i znanja između srpskih i iračkih diplomata.
On je pozvao ministra Huseina da poseti Srbiju i rekao da će njegov dolazak predstavljati dodatnu potvrdu bliskih veza između dve zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari