Đurić: Kraj strpljenju

Ostavite komentar


  1. Prištinska vlast ne može da ne ispunjava obaveze iz Brisela i moraju da reaguje nadležni iz međunarodne zajednice.

  2. Krajnje je vreme da Srbi sami formiraju ZSO. Dosta smo čekali da to učine Albanci sa Kosova.Njima i ne odgovara formiranje ZSO i ako je to sadržano u Briselskom sporazumu.

  3. Iskreno receno ako je iko postovao dogovoreno svakako da smo bili to Srbi na KIM. Tako da Srbi nemaju vise sta da cekaju, sami ce formirati ZSO. Jer Pristina to svakako ne zeli da postuje dogovoreno.

  4. Prosli put kad je vlast Slobodana Milosevica i Seselja, SPS i SRS "izgubila strpljenje" na Kosovu su ginuli policajci, vojnici i narod. Politicari su sedeli kod kuce, neki od drzave dobijali stanove. Ovog puta ako su "strpljenje" izgubili politicari, red je da politicari i ratuju ako zatreba – na celu sa Markom Djuricem.

  5. Srbija je pokazala veliki stepen saradnje i koperativnosti, ali svako strpljenje mora jednom da prekine, ako druga strana nije spremna na saradnju, moramo mi da uradimo ono što su Albanci trebali da urade i što su obećali.

  6. Uostalom, to i ne bi bio jednostrani potez, jer je to sadržano u Briselskom sporazumu. ZSO mora da se formira, i nadam se da će to biti najbolje rešene za građane KiM da žive bolje.

  7. Srbi na Kosovu imaju sva prava,albanci im nista ne mogu zabraniti jer oni zive na srpskoj teritoriji i oteli su sve sto su mogli bez pitanja,valjda ce i srpskom strpljenju vec jednom doci kraj

  8. Tolike opstrukcije , svesn podmetanje klipova od strane Prištine ne ulivaju nikakvo poverenje. Krajnjne je logičan potez da Srbija shodno dogovorenom u Briselu preduzme sama korake u formiranju ZSO kada je za isto EU praktično gluvonema bez i jednog odjeka a kamoli upućene kritike Prištini.

  9. Ako je ambasador Srbije na Kosovu odn direktor kancelarije M.Djuric mislio da je kraj strpljenju vlasti iz susedne drzave Kosova na manipulacije politicara iz Beograda sa srpskom manjinom na severu Kosova onda je potpuno u pravu.
    Ceh ce po starom obicaju platiti srpska manjima odn zajednica iz tri varosice na severu Kosova kojom politicari iz Beograda manipulisu slicno srpskoj zajednici u
    kninskoj krajini. Sada u Kninu nema vise srba. Svi su im dosli u Beograd i Srbiju.

  10. Ne treba čekati Šiptare. Oni su protiv ZSO i ako se bude čekalo na njih, ZSO neće nikada zaživeti. Trenutno ih samo zanima šta će biti sa velikim zločincem srpskog naroda, Haradinajem, koga oni veličaju kao heroja. Eto kako oni razmišljaju, zločince uzdižu, a Srbe bi pobili sve da samo mogu.

  11. Ovaj mladic govori kao da su albanci bili agresor, a ne Srbija na celu sa Milosevicem. On govori o zlocinima nad srbima, a zaboravlja da je cilei svijet vidio nezapamcene zlocine nad albancima. I dan danas se ne zan sudbina skoro tri hiljade ubijenih. On ne pomionje progon skoro milion albanaca. Ja sam posjetio kampove tih takozvanih izbjeglica;““ a koji su ustvari bili prognanici. On hoce, poput Milosevica, da odlucuje o sudbini Kosova. Mladicu, urazumi se. Premlad si ti i "zelen" da bi se upustio u politicke odluke.

  12. "Tolike opstrukcije" kaže Svetoslav, a ako se ne varam problem je trenutno oslonjen na onaj zid u Mitrovici – betonski zid nasred ulice, što doslovno znači OPSTRUKCIJA. Sami sebe zaplićemo, sami sebe saplićemo… Tek da profesionalne nerikače imaju tezgu i da se ništa ne pokrene s mrtvačke tačke!

  13. Dragi botovi, dobro bi bilo da vi i ovaj lakrdijas od Djurica lepo PROCITATE Briselski sporazum! E, pa tamo pise da je ZSO lokalna samouprava drzave Kosovo, i da srpska vlast vise nema nikakvih DRZAVNIH ovlascenja na toj teritoriji.

  14. Nadam se, da ce vrlo brzo da dodje dan kada ce ovaj nesrecnik i njegovi nalogodavci, da odgovara za veleizdaju.

  15. @Mark K. Shkreli

    Tamo negde 1999. godine odmah nakon sto su se ugasile CNN kamere, ovakva spika kao iz tvog komentara postala je demode, prevazidjena i suplja. U medjuvremenu dosta toga se saznalo i o zlocinima Albanaca pocinjeni i pre i z ai posle NATO bombardovanja, videlo se kako Albanci na najdrasticniji nacin krse manjinska prava, kako etnicki ciste Kosovo, kako unistavaju tudju kulturnu bastinu i kako nasilnicki albanizuju Kosovo… Tako da te propagandistiske fraze, izgravanje nevine zrtve i moralnih gromada, ostavi za one koji vas jos ne poznaju. OK?

  16. @Makijaveli

    nogo je vise paralela izmedju hrvatskih Srba i vas kosovskih Albanaca nego izmedju Srba sa Kosova i Srba iz Hrvatske. Mogao bi da uporedjujes samo Srbe iz Albanije i njihov eventualni pokusaj da uspostave autonomnu oblast ali Srbi iz Albanije se time ne bave jer su sretni ako mogu svoja srpska imena da koriste a kamoli nesto vise. Srbi iz Hrvatske su bas kao i vi Albanci, samoproglasili jednonacionalnu etnicku paradrzavu na teritoriji medjunarodno priznate drzave. Bolje brini da vi Albanci sa Kosova ne zavrsite kao Srbi iz Knina/Hrvatske.

  17. @Makijaveli

    nogo je vise paralela izmedju hrvatskih Srba i vas kosovskih Albanaca nego izmedju Srba sa Kosova i Srba iz Hrvatske. Mogao bi da uporedjujes samo Srbe iz Albanije i njihov eventualni pokusaj da uspostave autonomnu oblasti ali Srbi iz Albanije s etime ne bave jer su sretni ako mogu svoja srpska imena da koriste a kamoli nesto vise. Srbi iz Hrvatske su bas kao i vi Albanci, samoproglasili jednonacionalnu etnicku paradrzavu na teritoriji medjunarodno priznate drzave. Bolje brini da vi Albanci ne zavrsite kao Srbi iz Knina/Hrvatske.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.