"Kurti koristi konvenciju za sopstvenu propagandu": Đurić razgovarao sa predsednicom NDI 1foto FoNet/MSP Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je danas da je imao „dobar i sadržajan“ razgovor sa predsednicom Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) Tamarom Kofman Vits, koja je reagovala na pismo koje je toj instituciji uputio povodom učešća Aljbina Kurtija na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji.

„Imao sam razgovor sa predsednicom Nacionalnog demokratskog instituta koja je reagovala na pismo koje sam uputio“, rekao je Đurić gostujući na RTS.

On je dodao da je razgovor bio „veoma dobar, kvalitetan i sadržajan“ i da je izložio zabrinutost Beograda za Kurtijevo delovanje.

„U razgovoru sam izneo naše viđenje i našu poziciju i predstavio razloge zbog kojih mislimo da njegovo učešće nije dobra ideja“, rekao je.

On je istakao dugu saradnju Srbije i Nacionalnog demokratskog instituta, i rekao da je Srbija imala „druge predstavnike na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji„.

Đurić je objasnio i da je Nacionalni demokratski institut nevladina organizacija i da njeno delovanje, u smislu ovog poziva, ne odražava zvaničnu politiku SAD.

„Bio sam zabrinut da čovek koji krši kolektivna ljudska prava srpskog naroda i drugih etničkih zajednica na Kosovu i Metohiji dobija mogućnost da koristi jedan ovaj skup kao platformu za sopstvenu propagandu“, ponovio je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari