Đurić: Ministarstvo spoljnih poslova će držati pod lupom rad Picule, Srbija ne sme postati Portoriko Evrope

  1. Najvažnije je oblatiti Piculu pre nego sto je i počeo da radi .To je samo necivilizovani ,populistcki način na koji SNSovci samo izazivaju tenzije da bi kod većine zavedenog naroda stvorio privid kako se tobože oni bore za Sbiju a u stvarnosti je suprotno.

  2. Možda da priupita koministra spoljnih poslova Aleksandra Vulina? Kao da ministar Đurić ne primećuje šizofrenu spoljnu politiku Srbije. Kako da je EU onda uzme za ozbiljno?
    Đurić je 1999. bio član Otpora. Sada sedi u vladi sa Vulinom, osobom koja stoji iza terora nad članovima Otpora.

  3. Srbiji vodi intenzivna politička debata o raznim pitanjima, uključujući i stavove o spoljnopolitičkim aktivnostima i unutrašnjim izazovima. Đurićev komentar o Piculi i zabrinutost da Srbija ne postane „Portoriko Evrope“ ukazuju na strah od gubitka suvereniteta i prekomerne zavisnosti od stranih uticaja.

  4. Mnogi ističu da je srpski narod zaveden!?
    Nije ni teško zavesti ga.
    Zvanično u Srbiji ima 20% nepismenih. Još 25- 30%funkcionalno nepismenih , 10 – 15 interesno vezanih/ šićardzije , i zar ih je teško zavesti?!

  5. Ovom početniku se mora objasniti da MSP Srbije nema apsolutno nikakve nadležnosti, nijedne vrste prema Evropskom parlamentu i njegovim izvestiocima. Njima je savršeno irelevantno da li ih posmatrate uživo, na TV ili „pod lupom“.

    Bolje idi završi normalan fakultet, Đuriću, da se ne brukaš sa tom „diplomom“ sa rasprodaje

  6. Evropski parlament se sad zbunio, sazivaju hitne sednice, poslanici unezvereno trče u krug, sudaraju se, čupaju kose….

    Odeljenje za analitiku tumači Đurićevu izjavu, širi se strah, predlažu se izvinjenja, traži se način da umilostive Srbiju….

  7. To sto je Srbski narod podeljen zasluga je Predsednika koji stalno potencira prijateljstvo i posete Rusiji i ponekada kaze da je evropski put Srbije pravi izbor. Nikada nije bilo i jare i pare.

  8. Čuj Marko će „držati pod lupom“ Piculu, pa on kao d anije shvatio KO tu KOGA kontroliše i KOME daje izveštaje…

  9. Gospodine Djuriću, neverovatna je činjenica da zaboravljate set vaših izjava vezanih za Kosovo i prava srpskog naroda. Takođe zaboravili ste ili niste ni znali za brojne izjave predsednika Vučića u vezi teritorijalnih ambicija prema Hrvatskoj. U čemu se suštinski razlikujete od Picule?

  10. Ministar Đurić, citat:
    „Svaki njegov pokušaj da zloupotrebi poziciju za etiketiranje Srbije, kao što je to činio pre nego što je stupio na ovu dužnost, ili delovanje motivisano nacionalnim predrasudama, …“

    Posle ovako „diplomatske“ izjave, pozivam ministra da iznese u javnosti konkretne podatke, potkrepljene citatima, šta kada, gde i povodom čega (!) je to pomenuti „etiketirao Srbiju“.

    A što se tiče „delovanja motivisanog nacionalnim predrasudama“, to je nadasve cenjeni ministar upravo ovom izjavom dao najbolji primer…

  11. Ovaj izobličeni oposum koji se igrom „familijarnih“ i pozadinskih okolnosti našao na mestu ministra spoljnog kao i sve njegove kolege i sam šizofreni vrhovnik, drži pod lupom nekog iz EU? On da priča o predrasudama i propagandnom delovanju kao i svi nemušti sektaši počev od njihovog buczavog šizofrenika? Ovde su se bogovi smetnuli s uma a đavo kolo igra, ovo je danas zemlja licemerja, gluposti, oholosti, nevaspitanja, neznanja, kukavičluka, podaništva i ulizištva, pljačke i otimanja, tihog ubijanja zdravog razuma i slobodne javne reči. Bravo sektaški familijarci uspeli ste da od ove zemlje napravite pustoš i mentalnu trovačnicu evrope. Bravo budale neopevane, ali ima ko da pamti i da vas opeva za istoruiju, jer srblje ubiti ne možete!

  12. A što vi prenosite šta je rekao neko ko se ne pita za ništa i služi da veliča šefa?

  13. Neće Picula uticati na odliv radne snage iz Srbije, već Vučić svojom tiranijom tera svakog ko imalo misli i ima bar malo časti i dostojanstva , da pobegne iz Srbije. A dovođenjem Rio Tinta Vučić će od Srbije napraviti Papua Novu Gvineju,…pa ne da neće biti ljudi, već ni biljni i životinjski svet u Srbiji neće opstati. A nećete ni vi, Vučićevi skutoljupci, pobeći ćete zajedno s njim.

  14. Đuriču svi ste pričali da se HR ništa ne pita ,a sad kad se pita svi napunili gače .Vi iz SNS i SPS se borite za svoje interese a ne interese Srbije .

  15. A znas li ti klovnu sta ste vi pricali i sta pricate o Hrvatskoj i hrvatima?Kada se ti i tvoji „saborci“urazumite i pocnete da postujete druge narode kako to pristoji normalnim ljudima,pa tako ce i oni vas da tretiraju.Kad se setim sta si samo ti govorio o nesrbima,meni je muka i dodje mi da povratim.Sada,tebe kad vidim meni je muka.Ali,dodji ti nama na Kosovo ponovo,odavno te nismo docekali kako zasluzujes.

  16. @Fiken 28. oktobar 2024. u 09.00
    Ovako bar oni ljudi, koji imaju šta između ušiju i to koriste da se sveobuhvatno i kritički informišu, imaju šansu da shvate, da ova zemlja zahvaljujući ovakvim moronima ostavlja negativan utisak u svetu.
    U prevodu – gleda se na tebe onako, kako se i sam ponašaš…

  17. Portoriko bi bio napredak, jer je Evropa Srbiju napravila u Liban još 1914. i do dana današnjeg ne menjaju strategiju. Ako treba da g.ministru nabrojim sva razaranja i laganja koja smo pretrpeli od Evrope – stojim na raspolaganju.

  18. Ce da drzi piculu pod lupom 2 nacrtane ovce bo izgubio obrise nos tek kad mu shef kaze kuku meni sta docekasmo

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.