Đurić: Monolitno oko Srpske liste, o kosovskim izborima u dogovoru sa Vučićem

Ostavite komentar


    1. Svi tenkisti,kod Stadiona Ratko Mitic…Dok se ne otvori stadion Marko Djuric 5:0…koji dovodi do priliva novca, u stadu ovca…

  1. Narod uvek treba da bude ujedinjen, jer samo tako se ostvaruju veliki ciljevi. Srbija je uz svoj narod na Kosovu.

  2. Prema njegovim rečima, Priština bi želela da Srbi izađu u više kolona na kosovske izbore.

    1. Pošto država Srbija ne pokriva ni jednu instituciju na Kosovu, onda se ovo može nazvati mešanje u izbore u drugoj državi što je međunarodnim pravom zabranjeno.

      1. Nemas ti pojma. Kancelarija za KiM je u rangu ministarstva i ono je zaduzeno za razvoj srpske zajednice na KiM ili ako to je draze u R. Kosovo. Prosveta i zdravstva je pod direktnom upravom iz Srbije. Ostvarivanje prava interno raseljenih lica sa KiM je u nadleznosti kancelarije pa tako i ucestvovanje na izborima. Osim toga da smo priznali R. Kosovo po ustavu R. K. imali bi pravo na dvojno drzavljanstvo i samim Tim da biramo i budemo birani. Cak do potpisivanja Briselskog Sporazuma a i danas, pojedine srpske stranke su ucestvovali na izborima kao npr. SPO, SPS, JUL,DS, DA, SRS i SNS. SPO, SNS i zato se Srpeka Lista zove tako jer su one partije koje su u koaliciji sa SNS sada u S. Listi.

  3. Ovo je za Srbe koji zive na Kosovu i Metohiji od posebnog znacaja.Uvek smo funkcionisali slozno i mirno kao jedan tako cemo uraditi i ovaj put u inat Albancima.

  4. Mora se izboriti sa pristinskim zlim jezicima i nedelima.Srpska lista je jedini nacin i vid borbe za srpski narod i ne treba odustati.

Ostavite komentar


Politika

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije 10

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije

Italija je ključan partner Srbije i regiona Zapadnog Balkana, kako u ekonomskom razvoju, tako i u očuvanju stabilnosti i mira, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani i srpske kulturne baštine na Kosovu, poručio je danas u Rimu ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, posle razgovora sa italijanskim kolegom Antoniom Tajanijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.