Đurić: Nejedinstva nema među Srbima na Kosovu 1

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas u Leskovcu
da je Srbima na Kosovu i Metohiji potrebna sloga i samo sloga, a ne licemerje i dodao da „ne prihvata tezu“ da na Kosovu postoji nejedinstvo među Srbima.

„Nejedinstva nema među Srbima na Kosovu, to vam tvrdim“, rekao je Đurić.

„Srbi su uz svoju Vladu, uz državu Srbiju, a postoje pojedini prodani političari, koji nemaju veze ni sa narodom, ni sa Vladom, koji zbog šake albanskog novca trče u zagrljaj Isi Mustafi“, rekao je Đurić, ali nije precizirao koji su to političari.

Đurić je rekao i da „neki prave zakulisne dogovore“ dok se Vlada Srbije „trudi da se bori za prava svojih građana svuda i na svima adresama“.

Đurić nije hteo da kaže o čemu je razgovarao sa liderom Pokreta socijalista Aleksandrom Vulinom, uz obrazloženje da ne govori javno o onom što razgovara u četiri oka.

„Mislim sve najgore o pokušaju da se sve iza leđa Srbije, srpskih predstavnika, potpuno suprotno svim državnim i nacionalnim interesima, trči u zagrljaj Isi Mustafi, u trenutku kada on gazi, na najgori mogući način, prava Srba. I nije dovoljno jednostavno reći- perem ruke, potrebno je uraditi nešto konkretno da se to spreči“, rekao je Đurić.

Đurić ističe da razume i podržava većinske i legitimne srpske predstavnike na Kosovu koji su odlučili da slede politiku vlade Srbije, da ne povlače jednostrane poteze i ocenjuje da su se poslanici Pokreta socijalista „demaskirali, obelodanili i pokazali kojom stazom žele da idu“.

„Znate kako kažu: „Ne pada sneg da pokrije breg, nego da svaka zverka pokaže svoj trag“. Neka im je srećan put“, poručio je Đurić.

„Ne mogu se na podjednak način tretirati oni koji, bez dogovora sa Vladom, idu da podrže Mustafin budžet i to u trenutku kada svi politički predstavnici Srba bojkotuju učešće, ne iz hira, nego zbog toga što su srpska prava, srpski interesi pogaženi“, dodao je on.

„Dakle, devet od deset gradonačelnika sa srpskom većinom juče je prisustvovalo sastanku na kome su zaključili da su ona (Mirjana Jevtić) i njeno imenovanje neprihvatljivi za srpski narod, da je politički prevrat, koji je ta grupa pokušala da izvede za naše predstavnike neprihvatljiv i ja
podržavam njihov stav“, rekao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari