Đurić: Očekujem borbu do poslednjeg trenutka u Njujorku 1foto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić izjavio je večeras da naša delegacija, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sa timim naših diplomata u Njujorku razmatra državu po državu i sagledava šta može da se uradi u narednih 48 sati, kada je reč o glasanju u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija o rezoluciji o Srebrenici

On je istakao da je ogroman pritisak sa kojim se suočavamo, ne samo mi, već sve zemlje koje se izjašnjavaju, i dodao da paralelno sa našim lobiranjem traju i napori zemalja koje su jače od Srbije.

Afričke, azijske i latinoameričke zemlje se suočavaju i sa političkim ucenama, a mi koristimo sav kredibilitet koji smo izgradili kroz principijelnu politiku po kojoj smo poznati. Očekujem tešku borbu do poslednjeg trenutka, a nema sumnje da će naša delegacija učiniti sve što je moguće da postignemo najbolji rezultat za Srbiju, rekao je Đurić.

Prema njegovim rečima, pre mesec dana glasanje o toj rezoluciji je bila završena stvar, jer niko nije očekivao da će se Srbija ovako snažno suprotstaviti.

Suprotstavili smo se toj nepravdi i pravljenju veštačke hijerarhije žrtava. Kosponzori rezolucije nisu ni očekivali, ni želeli ovaj scenario. Sigurno je da stvari neće proći onako kako su autori ove rezolucije zamislili, kazao je Đurić.

Dodao je da ovo nije pitanje našeg odnosa prema Bošnjacima, ali nećemo dozvoliti da nam neko stavlja stigmu i svađa nas sa komšijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari