Đurić: Političke razlike među Srbima da, ali ne na Kosovu

Ostavite komentar


    1. 026:Baš me interesuje šta si hteo da kažeš.Pa ni Oliver nije bio protiv jedinstva kada su u pitanju nacionalni interesi.

    2. Razgraničenje? Neformulisano da Srbija prihvati (da Kosovo udje u UN): Prihvatiće integrisane administrativne prelaze u granicu kao „demarkaciju“ po Briselskom sporazmu, to je cilj, što se krije u tajnosti. Pošto je to očigledno namera, a narod to vidi, prihvata se kao opcija-kompromis i razmena teritorije (srpsko za srpsko, da se stvori privid kako je dogovoren kompromis… Srbija dobila Sever Mitrovice (a da preda Preševsku regiju…). Perfidna politika da se otme KiM. Molim objavite bez cenzure.

    3. Kada sam ja, videvši preko 40.000 potpisa Srba sa KiM koji su poslali peticiju Putinu, shvatio da se to srpsko jedinstvo može iskoristiti za osnivanje stranke poput Rugovine LDK i predlagao da se zove Jedinstvena Srpska Stranka, oni koji su osnovali Jedinstvenu Srpsku Listu su mislili upravo na Oliverovu, Petrovićevu i ostale ogranke srpskih partija na KiM.
      Ja sam znao da Oliver, Rada i Petrović neće ući u jedinstvenu listu jer su im Albanci dali vetar u leđa time što su im obezbeđivali benefita. Kazatćete da su Olivera hapsili, da, uhapsili su ga i Tadić i Tači jer se protivio Briselskog Sporazumu. Kada je od Vučića bio zamoljen da učestvuje na izborima zajedno sa Srpskom Listom, odbio je i tako sebe targetirao, odnosno pokazao da nije pod Vučićevom zaštitom. Oni koji su se za vreme njegovog tamnovanja osilili i zauzeli pozicije u
      Srpsko-Albanskom švercerskom dilu su ga i ubili.
      Dakle. Treba nastaviti sa srpskim jedinstvom i kao Albanci u vreme Rugove institucionalno postići benefita koje će garantovati makar ono što ustav Republike Kosovo garantuje, a to je ravnopravnost Albanaca i Srba u građanskoj državi, potpunu ravnopravnost albanskog i srpskog pisma (ćirilice) i jezika kao veto na sve odluke koje nisu u interesu srpske zajednice (formiranje kosovske vojske i ulazak u NATO kao i paritetan odnos Albanaca i Srba sa svojim maticama u Albaniji i Srbiji) implemntiranje SZO sa izvršnim ovlašćenjima. Gubljenjem makar jednog glasa od garantovanih deset onemogućava sve navedeno. Sa oko 60.000 mogućih glasova SL može osvojiti i koje poslaničke mesto pride i tako doprineti čvršćoj skupštinskoj većini i vladi gde će uz LDK Isa Mustafe i DPK Tačija eliminisati Kurtija i ostale ratno huškače i nihiliste bilo kakvog sporazuma koji bi i Srbima obezbedio da iz svega ovog izađe čista obraza.

  1. Beograd i Pristina su stavljeni na isti tas.
    Beograd je Kvintinim recima ponizen do kraja.

    1. Gospodja Ministarka:Nisu oni ponizili Srbiju. Oni su ponizili međunarodno pravo.

  2. sve dok bilo gde Srbi protiv ovih i onih nema od te drzave nista nema gradjanima dobrobiti .. nema tu licnog uspeha gradjanina.. naravno to se odnosi na sve ..zamislite da katolici glasaju samo za 1 katolika da protestanti isto to da muhamedovci protiv njih..e to je ta podela na nas i njih..na srbe nesrbe na onog za vucica i onog protiv.. nema ovde demokratije na balkanu jos dugo dugo..ovde ce da vladaju nacionalisti po potrbi cak i nacisti ali gradjanima mesta nema ..obicnim jednostavnim koji traze jednostavno dobar sistem vladavine prava.. ravnopravnost ekonomsku nezavisnost visok nivo tolerancije rasnu naconalnu potpunu trpeljivost .. rad red disciplina.. e kada osmislite dragi nacionalisti/od milja vas zovem nenacisti/takav sistem a mozete ako volite bliznjeg svog, tada ste bogovi ..glasam za vas..do tada idite daleko ..zamenite ,mlade i idite van i tamo pokusajte tu politiku progurati

  3. Uprkos ogromnom pritisku, Srbija se nikada nece odreci svojih interesa i svog naroda na KiM. Nikada!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.