Đurić: Potez Pokreta socijalista bez podrške Beograda 1Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je danas da potez poslanika Pokreta socijalista, kojima se razbija jedinstvo srpskih predstavnika na Kosovu i Metohiji, nema podršku zvaničnog Beograda i Vlade Srbije.

Vlada Srbije je podržala reakciju Srpske liste na pokušaj otimanja Trepče i zadovoljna je zbog činjenice da većina poslanika legitimne poslaničke grupe Srpske liste ostaje pri odluci da ne učestvuje u radu parlamenta u Prištini, navodi se u pisanoj izjavi Đurića kojom je reagovao na povratak poslanika Pokreta socijalita u Skupštinu Kosova.

„Ne želim da koristim teške reči, i u tom smislu ću nastojati da se i dalje suzdržavam, međutim ne mogu mnogo ni da zamerim svim onim ljudima koji funkcionere Pokreta socijalista sa Kosova i Metohije ovih dana nazivaju izdajnicima“, naglasio je on.

„Jasno je da su članovi (Isa) Mustafinog Pokreta socijalista Čea Gevaru zamenili Enverom Hodžom za šaku albanskog novca“, poručio je Đurić.

Srpska lista zamrzla je učešće u privremenim institucijama samouprave u Prištini kako bi jasno stavila do znanja da se ne mogu tolerisati napadi na elementarne pretpostavke opstanka našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

Povratak srpskih predstavnika u privremene institucije samouprave na Kosovu i Metohiji imao bi smisla samo u slučaju da albanske stranke u tamošnjoj vladajućoj koaliciji iz korena promene odnos prema Srbima i njihovim pravima, ocenjuje Đurić.

Zato svako ko prekine ovaj iznuđeni politički protest Srba jeste nedvosmislemo kriv za prodaju srpskih nacionalnih interesa.

Neka se oni koji su se odlučili na takav potez zapitaju kako će pogledati svojim sunarodnicima u oči, rudarima
Trepče i članovima njihovih porodica, poručio je Đurić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari