Đurić: Povući odluke do 31. decembra 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je premijer Srbije Aleksandar Vučić predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije dao rok da do 31. decembra povuku sve štetne odluke.

Vučić je rekao da to treba da učine ako žele da učestvuju u jedinstvenoj politici Srba i države Srbije na Kosovu i Metohiji, preneo je Đurić novinarima i rekao im da treba sačekati 31. decembar.

Ovo nije bio stranački razgovor, već razgovor o tome kako da se politika srpskog naroda na Kosovu i Metohiji vodi jedistveno, dodao je Đurić.

Ako žele da i dalje učestvuju u onome što je jedinstvena politika Srba i države Srbije na Kosovu i Metohiji, oni koji su samostalno i bez Vlade Srbije doneli štetne političke odluke o smeni Ljubomira Marića, moraju do 31. decembra da ih povuku da bi se sačuvalo jednstveno delovanje Srba, precizirao je Đurić.

Đurić je naglasio da treba da se povuče i Mirjana Jevtić, koja je postavljena na mesto kosovskog ministra umesto Marića.

Đurić je rekao da se na sastanku razgovaralo i o Zajednici srpskih opština, napominjući da Beograd neće nikoga da moli za sporovođenje onoga što je dogovoreno.

Ako u narednim nedeljama ne bude konkretnih koraka, srpski predstavnici će od Sretenja sami da uspostavljaju Zajednicu, da dogovaraju kako će da izgleda i kakve su njene nadležnosti, rekao je Đurić.

On je dodao i da je Vučić obavestio predstavnike Srba da je nameran da za praznike, za Badnji dan ili Božić, poseti srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Na sastanku sa premijerom Vučićem bili su poslanici Srpske liste, srpski predstavnici u kosovskoj vladi i gradonačelnici, ali ne i Mirjana Jevtić, preneo je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari