Đurić: Prijateljstvo Srbije i Azerbejdžana će biti sve snažnije 1foto FoNet/MSP Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić sastao se danas u Bakuu sa predsednikom Republike Azerbejdžan Ilhamom Alijevim, čime je započeo dvodnevnu radnu posetu toj zemlji.

Šef srpske diplomatije je istakao da je Srbija jasno i nedvosmisleno opredeljena za dalje jačanje političkog dijaloga i intenziviranje sveukupne bilateralne saradnje sa Azerbejdžanom, izrazivši uverenje da će prijateljstvo dveju zemalja u budućnosti biti još snažnije i plodotvornije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Đurić zahvalio je zbog „čvrstog i nedvosmislenog stava Azerbejdžana po pitanju nepriznavanja Kosova, konstatujući da odnose naših dveju zemalja karakteriše tradicionalno prijateljstvo, međusobno poštovanje, razumevanje i podrška“.

„Visoko uvažavamo Vašu podršku naporima Srbije da sačuva svoj suverenitet i teritorijalni integritet i, s tim u vezi, želim da istaknem i punu podršku Republike Srbije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Azerbejdžan“, rekao je Đurić.

Srbija će, prema njegovim rečima, nastaviti da posvećeno radi na zaštiti svojih državnih i nacionalnih interesa, kao i na očuvanju mira i stabilnosti u regionu i ekonomskom povezivanju i napretku zapadnog Balkana.

U razgovoru je konstatovano da postoji veliki prostor za unapređenje ekonomske saradnje, koja ima veliki potencijal da sustigne postojeći visoki nivo političkih odnosa i prijateljskih veza, kao i za nastavak razvoja saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari