Đurić sa kongresmenkom Teni razgovarao o nastavku izgradnje srpsko-američkih odnosa 1foto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

Ministar spoljnih poslova Srbije razgovarao je u Vašingtonu, na marginama Samita NATO, sa kopredsedavajućom Srpskog kokusa u Predstavničkom domu SAD, kongresmenkom Klaudijom Teni, o nastavku izgradnje srpsko-američkih odnosa.

Kako je saopštilo ministarstvo spoljnih poslova, Đurić upoznao je kongresmenku sa spoljnopolitičkim prioritetima Srbije u predstojećem periodu, istakavši da će jedan od fokusa naše spoljne politike biti nastavak izgradnje kvalitetnih političkih i ekonomskih odnosa sa SAD.

Đurić je izrazio očekivanje da će američka administracija nastaviti da našu zemlju doživljava kao konstruktivnog i kredibilnog partnera, a da će članovi Srpskog kokusa u Kongresu biti garant stvaranja objektivne slike o modernoj Srbiji i njenim uspesima.

Srbija će, rekao je Đurić, i nadalje imati ključnu ulogu u očuvanju mira i stabilnosti na zapadnom Balkanu, i naglasio da je stabilnost preduslov nastavka društvenog i ekonomskog razvoja naše zemlje, koja ima kapacitet da bude i motor razvoja čitavog regiona.

Upoznavši sagovornicu sa najnovijim ekonomskim pokazateljima, i činjenicom da smo u prvom kvartalu ove godine ostvarili najveći privredni rast u Evropi, ministar Đurić je izrazio nadu da će SAD, kroz investicije i druge vidove ekonomske saradnje, nastaviti da imaju važnu ulogu u razvojnim planovima Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari