Đurić sa Tremontijem o dijalogu Beograda i Prištine: Vlada Srbije vodi odgovornu politiku 1foto (BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE)

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je danas, na sastanku sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Italije Đuliom Tremontijem, da kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, naša strana ima konstruktivnu ulogu, ali da se konstantno suočava sa jednostranim potezima privremenih prištinskih institucija.

Đurić je podsetio da više od 10 godina Priština nije sprovela ono što je pre 11 godina dogovoreno Prvim briselskim sporazumom, i da su Srbima na Kosovu i Metohiji ugrožena osnovna ljudska prava, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

On je istakao da Vlada Srbije vodi odgovornu politiku, čiji je cilj očuvanje mira i stabilnosti u regionu.

Đurić je zahvalio Italiji na podršci koju pruža Srbiji u procesu evrointegracije i proširenju EU na Zapadni Balkan.

Prema njegovim rečima, EU će punopravnim članstvom Srbije dobiti zdravu ekonomiju, industrijske, ljudske i druge resurse, koji će na pozitivan način doprineti njenom daljem razvoju.

Đurić je istakao da je Italija jedan od strateških partnera Srbije i jedan od naših najznačajnijih ekonomski partnera, te da očekujemo dalji rast saradnje kako u razmeni robe i usluga, tako i na planu investicija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari