Đurić sa zamenikom Lavrova: Između Beograda i Moskve postoji tradicionalno prijateljstvo i razumevanje 1foto FoNet/MSP Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić zahvalio je zameniku inostranih poslova Rusije Aleksandru Gruškom na podršci po pitanju Kosova i u međunarodnim organizacijama sa kojim se danas sastao u Beogradu. Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je Đurić na sastanku sa zamenikom ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova konstatovao da između Beograda i Moskve „postoji tradicionalno prijateljstvo i razumevanje“,

„To prijateljstvo se reflektuje na spoljnopolitičke pozicije Srbije, koja, iako strateški opredeljena za punopravno članstvo u EU, nastoji da očuva i unapredi veze sa prijateljima i partnerima širom sveta“, navodi Đurić.

Šef srpske diplomatije zahvalio je Rusiji na doslednoj podršci po pitanju Kosova kao i u vezi sa drugim temama od državnog i nacionalnog značaja za Srbiju.

Među temama razgovora bile su politička i bezbednosna situacija u regionu, funkcionisanje multilateralnih organizacija, kao i trenutni izazovi u svetu, saopštio je MSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari