Đurić: Srbija će funkcionisati na Kosovu

Ostavite komentar


  1. Kako to mislite Djuricu, bez obzira sta se desi na izborima ? Pa cemu onda dovraga sluze ti izbori?

  2. Pa mora da funkcionise, pre svega zbog nasih ljudi koji zive tamo… da mogu bezbrizno funkcionisati.

  3. srbija ce funcionisati na kim , kad se djuric preseli na kim i kad telekom bude registrovan kao srpska firma , a da ne govorimo o granici i pasosima.. .

  4. Kako može Srbija da funkcioniše na Kosovu kada je ugasila svoj e državne institucije (sudstvo, policiju…) i postavila granicu sa carinarnicama? Pred Nove god. Atifeta Jahjaga (i prištinska štampa) je izjavila da je Kosovo postavilo nekoliko graničnih prelaza prema Srbiji (i prema Preševu). Srpski političari i BGD štampa o tome ćute…? Interesantno je da Djurić drži predavanje studentima , i blokirao njihova pitanja, naročito o Briselskom sporazumu-BS (kao "osetljiva" pitanja), isterao novinare da o tome ne pišu(!). Očigledno je zašto to radi, da prikrije predaju teritorije KiM Briselskim sporazumom kojeg su potpisali Dačić i Vučić! Zato se onemogućava debata o Briselskom sporazumu u skupštini na (češće upućivan) zahtev opozicije i patriotskog bloka!? A formulacija BS od 15. odredbi kaže: Prve 6 odredbe: formiranje Asocijacije/Zajednice 4 opštine sa srpskom većinom (nemaju izvršnaa ovlašćenja, radiće po zakonima i Ustavu države Kosovo, Srbi integrisani u albanske institucije…), ali ostale 9 odredbe daju Kosovu sve atrribute države! To je očigledno da je BS medjunarodni akt o odredjivanju statusa Kosova (Albanska muslimanska država) i primopredaji teritoorrije, ali se to 5 godina krije od srpskog naroda, odnosno pogrešno tumači u Beogradu da dovede u zabludu…

  5. . Đurić je dodao da je za odluku o formiranju kosovske vojske potrebna dvotrećinska parlamentarna većina i da su Albancima zato potrebni i Srbi koji bi za to glasali. Jako je važno da Srbija sačuva mir i stabilnost, i da se u EU situacija smiri.

  6. Iskreno se nadam da ce nasi na Kosovu biti dovoljno karakterni da se ne okrenu u pogresnom smeru zarad nekih interesa i tako dovedu pred svrsen cin citav srpski narod na Kosovu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.