Đurić: Ponosni smo na višedecenijsko prijateljstvo Srbije i Kipra 1foto (BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE)

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić je danas tokom svoje zvanične posete zahvalio Kipru na dugogodišnjoj podršci i razumevanju i dodao da je ponosan na višedecenijsko prijateljstvo dve vlade i naroda.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da se Đurić obratio učesnicima Godišnje ambasadorske konferencije na Kiparskom univerzitetu i da je izrazio zadovoljstvo zbog višedecenijskog prijateljstva i bliskih „gotovo bratskih“ odnosa Sebije i Kipra.

„Veoma smo ponosni jer možemo za sebe da kažemo da smo pravi prijatelji Kipra, o čemu svedoči i ova poseta na početku mog mandata, kao snažna poruka kiparskom rukovodstvu da mogu da računaju na Srbiju kao pouzdanog prijatelja“, naveo je Đurić.

Ministar spoljnih poslova Srbije, tokom današnjeg boravka u Nikoziji, sastaće se sa predsednikom Kipara Nikosom Hristodulidisom i sa ministrom inostranih poslova Konstantinosom Kombosom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari