Đurić: Srbija spremna na sporazum koji će KiM garantovati najviši stepen autonomije

Ostavite komentar


  1. Sve je to u funkciji kupovine vremena, koje na radi za nas (doduse, ljudima na vlasti jeda tako i ostane). Beograd I Pristina su sve dalje od dogovora,a u Parizu ce svakoj strani biti ponudjena po sargarepa da potpisu pravno obavezujuci sporazum (Rusi I Kinezi nemaju sargarepe). Ako to odbiju, sledi jos neki sastanak, sa malo modifikovanim sargarepama. Ako ni to ne prodje, sledi poziv u neki novi Dejton. Ako ni to ne uspe, sledi stap. rusi I Kinezi mogu da nam pomognu da taj stap bas jako ne zaboli..

  2. Ova ponuda je stare barem dvadeset godina,mislim da će je Albanci oberučke prihvatiti,oni su samo čekali traj predlog,posebno Kurti.

    1. Sta bi sa onim prvim predlogom,podela i priznanje? Otkud sad ova ideja autonomije?

  3. Pa ovaj Đurić nikako neče da se probudi iz te svoje snove,to što on nudi neku Autonomiju Albancima ,i misli da smo toliko naivni.Pa Albanci tu Autonomiju su imali još Ustavom SFRJ-a ,ali vaš vođa Milošević ukinuo 1989,onda vaša vojska ubila 13000 ludi i to civila i decu,125000 kuča uništena.I nakon 11 godina nezavisnosti , dotični još uvek iluzira o nekakvoj Autonomiju ,tako nešto zna samo Đurić razmišljati.

      1. Dosta vise lupetanja!
        Na KiM se moze ici samo sa srpskom licnom kartom i automobilima sa srpskim registracijama osim onih sa registracijama gradova sa KiM. Takodje i Albanci sa KiM mogu u Srbiju sa licnom kartama koje izdaje R. Kosovo. Interesantno je da je u poslednje tri godine izdato Albancima sa KiM oko 80.000 pasosa sa belim Sengenom i cak 200.000 pasosa za koje je potrebna viza za zemlje EU.
        Sto see tice pasosa sa belim Sengenom sa KiM ga mogu dobiti samo interno raseljena lica sa boravostem u uzoj Srbiji dok i Srbi i Albanci koji nemaju boraviste u uzoj Srbiji mogu posedovati pasos za koji treba viza.
        Sto se tice Djurica, on je samo parirao Albanskim maksimalistickim zahtevima a realnost je negde u sredinu.

    1. Pa dobro,neka razmisle šta im je činiti,da ne bude posle….UN 1244!

  4. Ovom je vreme stalo pre 3 decenije? Da nije bio u komi za sve ovo vreme?

  5. Ovaj se probudio nakon 20 godina i to u šarenom vozu. Dobro jutro uspavani i buntovni kameleon.

  6. Gospodin Djuric je zakasnio sa svojom izjavom.On je najverovatnije nameravao ali je zaboravio da je pošalje Danasu 1 aprila.

  7. „Ovaj“ kao u narodnoj pesmi:Malo prispah cudan sanak usnih“.Jel ti za ovakve gluposti primas debelu platu od preskih obveznika,da bi izjavio nesto sto ti je drugi trkao?

  8. Direktoru kancelarije u Zubinom potoku,M.Djuricu su poturili papir od pre 30 god. u kome se (za KiM) govori o najvecem stepenu autonomije.
    Ako cita „pravi papir“ trebalo bi da pozuri i predlozi najveci stepen autonomije za Vojvodinu, jer ce se tamo prica ponoviti kao sa susednim Kosovom. Sa Kosovom je prica zavrsena, samo su o tome zaboravili da obaveste M.Djurica.

  9. Đuriću, upropastio si ono malo normalnog života među Srbima na Kosovu. Svi čekamo da ti vidimo leđa. Čovek bi pomislio da je autističan ili da je hipnotisan još u 20. veku.

  10. Ako je Srbija država i Albanaca sa KiM kako to da pomoć u ogrevu,hrani,obući,odeći,agregatima za struju…dobijaju iz Srbije samo tamošnji Srbi ali ne i socijalno ugroženi kosovski Albanci?Ovaj je izgubljen u vremenu i prostoru!

  11. Ova izjava samo govori da Srbija nikakvu politiku prema Kosovu niti je imala, niti ce je sa ovima na vlasti imati. Da nije zalosno bilo bi smesno – a svima nam je jasno ko se na ovo smeje. Sto se mene tice, i treba da (nam) se smeje.

    1. Pa za tebe je ona prošla vlast(2000g.-2012g.)bila najbolja i jedina,kada je tzv. „Kosovo“ priznalo ne zavisnost. Zato nas je prošla vlast obrukala i izblamirala pred svima u svetu. Ne ponovilo se nikad više. UN 1244!

  12. Otkud pravo Djuricu, da se salji sa dialogom izmedju srba i albanaca.! izgleda da je sanjao o ovom tkz. predlogu o resavanju pitanje Kosova. Ove su prazne price za malu decu, koji e ma bas nista ne znaju o Kosovu. Izgleda da Srbija sa ovakvim predlogom, bezi od dijaloga za Kosovo. U Srbiji jos se nije rodio Degol.!

  13. A možda će oni nama ponuditi da im budemo pokrajina, nakon što se ujedine u veliku Albaniju.

  14. Dosta smo mi imali autonomjia i zlocine nad nama. Svaka promena rezima Albanicma je puno kostao o izvrsioci su uvjek bili Srbi. Zato Djurici uzmi ti tu tvoju autonomiju i stavi je u dupe sto dalje od nas jer jedva smo se vas odrekli.

  15. pa to je i TITO planirao. Odlepite se od tla sa idejama. Dosta više kopiranja i prepisivanja. Bezidejnost je loš znak.

  16. Ovaj klovn je samo marioneta The Little Canus lupus-a,probni balon!

  17. Kosovski Albanci ostvarili nezavisnost(preko 100 država članica UN ga priznalo) a ovaj sada nudi „autonomiju“?! Da li je on u vinklu???

    1. Polako,polako zemljače….priča se polako zagreva. Zapamti UN 1244!

      1. Samo da se dopunim,kada te nema u UN-u(nema tvoje stolice) to ti je isto kao da te nema,pa može da te prizna i ne znam koliko članica sveta…….jednostavno NE POSTOJIŠ!

        1. To naprosto nije tačno. Pa ni po međunarodnom pravu. Navešću samo primer Švajcarske koja je dugo u UN imala status posmatrača. dakle nije bila punopravan član. A za nju se baš i ne može reći da je to država koja ne postoji.

  18. Ahahahaha 🙂 hahahahaha:-) buahahahahaha:-)
    Probudio se medjed iz dubokog zimskog sna …ali jos uvek sada vec budan sanja: med…..imam te, imam te medu, znam da si tu…mirises mi…obecavam ti…ma ne! garantujem ti da cu te maziti i paziti, i da cu te drzati na dobrom mestu da mi se ne pokvaris, samo mi se pojavi da te imam, jer bez tebe sve je tuzno oko mene….ali uzalud…proslo je sve, nema vise meda..med sam imao a sada bih sve dao da mogu opet da ga liznem…

    Djuricu, pa koga je bre vise briga sta ti mislis, cuj garantujes? Nakon svega onogo sto se na tom pustom Kosovu dogodilo…znam da obraza nemas, ali stvarnoo? ma opet mi dodje da se mnoooogo i dugo smejem.
    Hvala ti za ovu salu tvoju, obecavam – garantujem… mnogo si bre smesan covek…mlad si – ima vremena shvatices!
    Covek shvati sta je imao tek kad ga izgubi…ajdubo! Pozdrav medonjo idi spavaj, sanjaj med…bice ti lakse 🙂

  19. Krajnje je vreme da ameri pokupe svoje igračke i odu kući. Oni nemaju ama baš ništa od svega toga,a i ostali će za njima. Stvari će onda krenuti svojim putem preko UN-a i ruzolucije 1244.

  20. U to ime počnite da isplaćujete penzije Albancima,naravno i retroaktivni dug.

  21. Kao ozbiljan covek, ja stvarno nemogu da razumem gospodina Djurica o kakvoj autonomiji prica kad njemu se ne dozvoljava ulazak na Kosovo ? Neljudski bih bilo da se neko raduje u nesrecu drugih, naprotiv meni je stvarno zao srpskog naroda kako svoji politicari obmanjuju celi narod ?! Zar srpskim politicarima nije jasno, da cak i ako bih albanski narod pristao na autonomiju pod srbijom to ne bih im dao amerika !

  22. Mislim da je ideja o najširoj autonomiji Kosova potpuno realna i da odgovara ovom istorijskom trenutku. Šteta je što se s ovim rešenjem nije izašlo malo ranije, verujem da bi ga obe strane, posebno albanska, oberučke prihvatili. Nikad nije kasno, tako se zove jedna od najgledanijih muzičkih emisija na najgledanijoj televiziji.

    1. G.dine Micko ,obracam se tebi i tvojim istomisljenicima o nekakvoj siroj autonomiji za Kosovo.Ipak hvala lepa na sirokogrudnost prema Kosovskim albancima vi ste pravi dusebriznik zato smo ti zahvalni na ponudu koju nismo trazili.Ako nisi svestan Kosovo je nezavisno i nema potrebe za neku autonomiju,ja bih to vama predlozio da budete tako sirokogrudi za Sandjak sa muslimanima ,sa Madjarima i sa celom ,,vojvodinom.

  23. Đuriću, koji je rezultat? Iz koje si ti price, života ti? Ova izjava je za onaj neuki narod koji nema vremena i mogućnosti da gleda TV i koristi društvene mreže i Internet. Ako je ova izjava upućena i Crkvi ona će vam sigurno poverovati!!!!

  24. Pazite ovog!!! Po dogovoru i sistemu funkcionisanja on izjavljuje jedno, Brnabićka ćuti, a Prvorođeni se vajka nad (od svih odbijenim) razgraničenjem. U toj ekipi niko nije budala, budale smo samo mi koji uopšte čitamo njihove izjave. Koje su ionako samo za unutrašnju upotrebu.

  25. Pošto „najviši stepen autonomije“ može samo značiti priznanje Kosova kao države, stvr je gotova, ukoliko, kao i obično, Marko Đurić ne lupa i ne laže.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.