Đurić: Sve smo sigurniji da Tači i Veselji stoje iza Oliverovog ubistva

Ostavite komentar


    1. Možda će se Đurić suprotstaviti Haradinaju i Tačiju (nisu oni sami ) sa Vulinom i generalima koji su niko i ništa kad su dozvolili da im komanduje dezerter Vulin.

    2. KADA ĆE IZDAJNICI NA SUD?

      Pre više od tri godine „Koreni“ su objavili taj tajni Briselski sporazum koji je potpisao Aleksandar Vučić. To je sporazum, koji se i danas krije od srpskog naroda. Zašto!? Zato što ga niko normalan nebi potpisao. Na kraju je nagovešteno da će Vučić priznati Kosovo kao nezavisnu državu, i to zajedno sa Srbima, ja kažem sa šajkačom. Predaju Kosova Vučić je izvršio još dana, 30. juna 2015. godine u 22h i 54 minuta. To je ona noć kad’ se (kako sam reče) valjao po podu u Briselu neznajući šta da radi, ili ono jutro kada su Albanci u znak slavlja posekli svu borovu šumu (sa njihove strane) sve do Pančićevog vrha na Kopaoniku. Ali šta tu danas nije u redu!? OVO SU NEOBORIVI DOKAZI KO JE IZVRŠIO IZDAJU… KAD, ŠTA, KAKO, SVE TO VIŠE NIJE VAŽNO. SVE JE OVO SRBOŽDER VUČIĆ SAKRIO OD OVOG OJAĐENOG NARODA.
      Kažu teško stanje! Da, to je tačno. Ali to teško stanje je stvorio lično Vučić sa njegovim pomagačima. Znači te krivce čekaju ozbiljna suđenja, jer su stvorili velika zla srpskom narodu. Oni su Izvršili i izdaju i pljačku Srbije, i to mora najstrožije da se kazni. Sve ostalo je Vučićava demagogija, lagarija i dalja obmana naroda. Pored sve nesreće Vučić je stvorio stanje anarhije i zabranio slobodu javnog izjašnjavanja i slobodu argumentovane kritike u Srbiji. Ako treba još dokaza oko izdaje Kosova evo ih!
      Mi dobro pamtimo i onu njegovu „krilaticu“ u K.Mitrovici kad’ se obratio Srbima: „Mi će mo priznati kosovsku vladu i ako vi ne uđete u nju“. Ili onu krilaticu Marka Đurića na Jarinju: „Pređite ovamo ovo je most koji spaja“. Tu je sagradio carinu, na kojoj se danas pokazuju pasoši. Samo je to dovoljno da sud uputi ove izdajnike na doživotnu robiju!!! A šta ćemo sa kršenjem Ustava Srbije? To je ključ izdaje, koji niko ne pominje! Mora se stati, i pogledati šta je ko radio!? Ko je stvarao samo zla!?
      Vučić će brzo poreći i zaboraviti i te njegove današnje floskule kao što su „razgraničenje“ i „kompromis“ oko Kosova. To jedino znači, javno priznanje i kosovske drżave i granice na našoj teritoriji. Takođe i njegov „kompromis“ traži granicu između Albanaca i Srba u samoj Srbiji. I jedno i drugo je štetno za Srbe. Vučić zbog počinjenog zla nesme da izađe pred pošten srpski narod. A takse, takse su posebna priča koja postavlja i pitanje!? Zašto Vučić ne uvede i šiptarima takse na 10 godina, ili trajno? Pre toga treba samo da iseli žrtvovane Srbe na Kosovu u Srbiju. Zašto ih štedi? Pa će da čuje koja će pesma da se peva. Ili zašto Vučić ne dovede Ruse u Srbiju i da prekine te izdajničke pregovore o statusu Kosova, kad svi znamo da je naše. Vučić mora da zna, da nam Kosovo ne može niko oteti, već može samo da ga okupira, ali ono ostaje naša okupirana teritorija. Mora da zna, da su za Srbe mnogo bolji Rusi nego arapi, Evropa i Albanci. Vučiću to nije ni na kraj pameti.. A Albanci dok ih vide Ruse pobeći će preko Prokletija. A ako treba Kosovo da se izgubi (a ne mora), onda ga Vučiću pokloni Rusima, na 30 godina. Tako ćeš ga opet ostaviti srpskoj deci. Da, da, izdajniče!
      Ali i svi ostali srpski problemi za Vučića bili su samo velika inspiracija i šlagort za pljačku i uništenje i nas Srba i Srpske države. Taj izdajnički zadatak Vučić je oberučke prihvatio i u celosti ispunio. Pandam tome, on nije rešio nijedan srpski problem kojih i danas ima dosta. Mi i danas imamo na javnoj sceni separatiste koji se ne kažnjavaju. Ali Vučić svojom pasivom i tolerancijom samo povećava srpske probleme.
      Još ako se svemu ovome dodaju Vučićeve stalne pretnje svim neistomišljenicima, stalne laži i obmane naroda, proizilazi samo jedno, Vučiću čuvaj se i suda i naroda … Toliko…
      P.Sajdžo Bogutovac.

  1. Od samog pocetka je bilo jasno ako se uzmu okolnosti sve kao ta da su se beogradski izbori spremali da dokazi ne postoje tj uklonjeni,to je potez Tacija.

  2. Uveren sam da cu se vise obradovati da ne gledam ovu kreaturu nego Vucica posle promene vlasti

    1. U pravu si BOTINO , clanovi sns-a promovisu nasilje,apsolutno se slazem s tobom.Ko god da si i sta si. Pocelo je . . .

  3. Vrlo je moguce da iza Oliverobog ubistva stojeTaci i Veselji. Zlocinci se moraju sto pre otkriti i izvesti pred lice pravde!

  4. Ističe da će se boriti i za budućnost i bolji život „naših građana Albanaca u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, koji nikada u centralnoj Srbiji neće biti nepoželjni i diskriminisani onako kako su nepoželjni i diskriminisani Srbi na Kosovu i Metohiji od strane prištinskog režima“

  5. „Siroti mali hrčci“, što bi rekao čuveni književnik. Toliko je jadan da ga nije vredno komentarisati. Nadam se da će ovi protesti dovesti do toga da više nikada ne gledamo ovakve i slične njemu na televiziji niti da budu u javnom životu.

  6. O tome ce se jos razmatrati,i nema sumnje da se pravi dokazi nece pronaci !

  7. Zna se ko ga je ubio. Kad bi se to rasvetlilo, odmah biste pali sa vlasti i bili pohapseni!

    1. „Oduševljen“ sam komentarima duhovne sirotinje i moralnog lumpenproleterijata Srbije. „Oduševljava“ me njihova neverovatna želja želja da ubice Olivera Ivanovića budu ljudi iz sopstvenog naroda jer, taj moralni talog, ti bivši ljudi, najviše mrze i potcenjuju sebe pa, preko sopstvenog primera donose zaključak i primenjuju ga na najširi kontekst. Siguran sam da bi neki pristali da, čak i lažno, svedoče samo sa željom da napakoste onima koje mrze. Tipična maloumna osobina ljudi, kojima je jad, beda, glib i blato prirodno i najlapše stanište.

  8. Ali ipak, vasa Srpska lista nije ni pomislila da zbog toga izadje iz vlade Kosova i da prestane da podrzava R. Haradinaja. Kao ni zbog vojske Kosova, ili ZSO. Nema sta, pouzdan kolicioni partner Haradinaja, i u dobru i u zlu

    1. Izgleda da nisi razumeo. Hoće, samo im je Vučić rekao da sačekaju još 45 dana, ne bi li, verovatno, Đurić uspeo da prikupi kompletne dokaze.

  9. Ако су били на полиграфу, верујем Маркићу. Громада је то, еј. Кад пошаље воз а изађе у Топчидеру. А волео је покојног Оливера. Златно доба.

  10. Ne razumem kako Država može da poštuje svoje građane. Država nije živo biće. Valjda je mali Marko mislio da vladajuća garnitura poštuje građane Srbije, što je čista laž. Svaki dan smo svedoci gaženja Ustava, zakona i propisa u ovoj zemlji. Može mali Marko i da objasni ko sve za njega čini građane Srbije. Da li tu spadaju i stanovnici AP Kosovo? I najzad ako imate dokaze vezane za ubistvo Olivera Ivanovića iznesite ih. Dosta je politikanstva, demagogije, retorike i spinovanja. Postanite ljudi, još uvek nije kasno. U suprotnom istorija će vam objasniti ko ste i šta ste bili. U suštini niko i ništa. Zaborav je reč koja će vas opisivati najbolje.

  11. Ovaj tip je sve sigurniji!? Da li bi iko poverio ovom mačku da mu čuva?

    1. E ,moj Srdjane,pogodio si metu,pa zato administrator,da ne seče stabla na Kalemegdanu te izbrisao.Cenzura uber alles!

  12. Molim redakciju Danas-a da ubuduce umesto njegove fotografije stavi nesto lepse i zanimljivije.

  13. Pa na Srpskim televizijama je stavljana meta , gospodinu Ivanovic , a ne na Kosovskim ! Alo covece , otreznise !

  14. A da iza ubistva Olivera Ivanovića ne stojite ti , vučić i vaši izvršioci sa takozvane “ srpske liste“?

  15. Bilo bi lakše svima koji čitaju Danas da se svaki put umesto slike malog Marka postavi slika Mr. Bean-a. Ovi iz vlasti ne bi ni primetili, a čitaocima bi dan bio lepši i veseliji.

  16. Prodaj ti maglu Djuricu svojim polup[ismenim,krezubim obozavaocima.Mi smo jednom naseli na provokaciju i posli u rat,kada je Sloba pobio decu u kaficu Panda u Peci i inscenirao povod za rat.Ponavljate li vec vidjeno?

  17. Sam Ivanovic preje atentata je izjavio da njegov zivot je u opasnosti i potenzrao ne od albanaca nego od srba.Ne mogu da vidim tkve izjave od srtane njih koji su sam njega sklonili.Tako je prje par dana i Petrocic je izjavio da se plasi da neko iz srbije njega ce ubiti.Albanci sta se tice Ivanovica apsolutno nisu imali interesa da se on skloni posto Ivanovic bio prepreka Srbske Liste i Vucica.To su propagande srbske politicara ili od oni koji su sam dali naredjenje da se Ivanovic ubije

  18. Jovane, ti nisi pratio događaje pre ubistva!?! Oliver je sam ukazivao na to, ko ga prati i koga se boji. Moj Mitropolit Jovane.

    1. Gospodine Slobo, čitam štampu i pratim političke dogadjaje još od detinjstva. Nikada novine nisam čitao otpozadi. Savremenik sam svih dogadjaja koji su se dešava1li prilikom raspada Jugoslavije. Inače, živeo sam na Kosovu i Metohiji, preciznije u Peći, i veoma dobro upoznao tamošnje prilike, posebno odnos Albanaca prema Srbima. „Doktorirao“ sam na proučavanju karaktera pojedinaca sa kojima sam bio u kontaktu i pronalazio momente u njihovom ponašanju koji su bili karakteristični za većinu albanske populacije. Isto tako, veoma dobro poznajem psihu odnosno dušu svoga naroda. Moram da priznam, mada nerado, da smo mi Srbi u poredjenju sa Albancima, arnautima ili šiptarima, još uvek, najobičnije „ovce“, koje oni redovno šišaju. Vaš komentar je pravi primer tog našeg „ovčarskog“ mentaliteta. Oliver Ivanović je u jeku političkog prepucavanja mogao da kaže bilo šta. Pogledajte samo šta se danas govori u Srbiji o svojim političkim protivnicima pa to nije razlog da se bilo ko likvidira. Albanci su samo iskoristili našu kolektivnu infantilnost i glupost koja je „impregnirana“ nevidjenom pakošću i mržnjom prema svojim komšijama i sunarodnicima. Danas uživaju u idiotizmu i gluposti nas „Škija“, kako nas „popularno“ zovu. Smeju nam se u lice, svesni da nismo u mogućnosti da shvatimo na koji način funkcioniše njihov teror. Da li ste Vi, ili ovi koji „znaju“ ko je ubio Olivera Ivanovića bilo kada čuli makar jedan disonantan ton koji se čuje medju Albancima? Da li ste čuli bilo koga da se ogradio ili osudio makar neko od onih silnih ubistava i likvidacija Srba? Niste i nećete. Nisam za to da se zločinci skrivaju medju nama ali se gadim ovakvih umobolnih komentara, iz kojih provejava „čista“ glupost.

      1. Gospodine Jovane,drago mije da si zivio u Republiku Kosovu tada autonomna pokraina,Napisao jedan rezime za tvoje vreme kada si zivio u nasoj Republiku ali ot toga nema ni jednu istinu samo populizam i dezinformaciju.Kosovo od 89 Od kada Milosevic vladao u Srbiju je promenio amandamenat 45 kde je ugasio tadasnju autonomno pokraiunu.Od te vreme Milosevic je zatvorio sve skole od osnovne do srednje i fakultete,albanci su ucili po podrumima kompletno ilegalno,fabrike takodje zatvorio i sve masine ukrao i doneo u srbiju,kosovske bolnice takodje nisu imali niti jedan jedini albanski lekar,poceo sa propagande ko ti sada da su prava srba su ugrozena od albanaca pa onda poce jedan veliki pritisak nad albancima i uspeo preko pola miljuna da i istera iz njegovo ogniste jedan od nji sam i ja.Pre Milosevica zivilismo normalno sa srbima i nikome nista nije iteresirao koje i sta je.Ne znam u koju vreme si ti tu ziveo ali nema ni jedan jedini icident bio od strane albanaca protiv srba sve sto se reklo bila pura propaganda rezima.I sada srbi zivu u miru i nemaju nijeda jedini problem sa albancima nego problem za nji je Beograd.Budi malo iskren i ako nesto objasnis onda objasni fer a ne da pises bezveze i da propagandiras neistinu

  19. Nikakav interes i razlog nije bio povod da vlast u Beogradu ubije svog čoveka .To ubistvo je naručeno i plaćeno..Veće interesovanje za nestanak sa političkog polja imaju Drecun i Durić. Čović je bio prvi na spisku,ali se u poslednji čas izvukao kako sa položaja,tako je i ispraznio svoj džep.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.