Đurić: Tadić i Jeremić hteli fotelje 1

Vuk Jeremić i njegov nekadašnji šef i mentor Boris Tadić žrtvovali su suverenitet i teritorijalni integritet Srbije na Kosovu i Metohiji zbog sopstvenih fotelja, rekao je Marko Đurić u saopštenju.

Jeremić je zaslužio mesto u istoriji kao arhitekta najvećeg poraza srpske diplomatije ikada, kada je podrška Generalne skupštine UN oko toga da se pregovori o KiM vode tamo, žrtvovana zbog njegove fotelje u UN i podrške Tadiću na izborima, nakon kojih je zemlja još više zadužena, rasprodata i razorena“, napisao je on. „Da je deo svog naglo probuđenog patriotizma Jeremić svojevremeno, lobirajući o državnom trošku po belom svetu za svoju karijeru u međunarodnoj diplomatiji, stavio u službu srpskih državnih i nacionalnih interesa, danas bi možda bilo lakše te interese braniti i odbraniti na Kosovu i Metohiji. “

On, međutim, ne samo da nije mario za državne interese, već je radio direktno protiv njih. Našoj državi je, usred borbe, vezao ruke savetodavnim mišljenjem Međunarodnog suda pravde o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti naše južne pokrajine, kao posledica njegovog laički postavljenog pitanja, poslao je još Đurić u saopštenju SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari