Đurić u Ljubljani sa predsednicom parlamenta o razvoju saradnje 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Šef srpske diplomatije Marko Đurić razgovarao je danas u Ljubljani sa predsednicom slovenačkog parlamenta Urškom Klakočar Zupančič o „značaju redovne i sadržajne interparlamentarne saradnje za razvoj kvaliteta bilateralnih odnosa“, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Đurić je rekao da je Srbija opredeljena da sa Slovenijom jača i dalje produbljuje odnose, naglasivši da je ona jedan od naših najvažnijih političkih i ekonomskih partnera.

„Zahvalivši Sloveniji na kontinuiranoj podršci u procesu evrointegracija Srbije, ministar je ukazao da što skorija integracija zapadnog Balkana predstavlja garanciju za prosperitet i stabilnost kako regiona, tako i čitave Evrope“, navodi se u saopštenju.

Šef srpske diplomatije rekao je da Srbija veliki značaj pridaje regionalnim inicijativama i forumima za jačanje saradnje i razvoja, te je, u tom kontekstu, ukazao na veoma značajan angažman Slovenije u okviru „Brdo-Brioni procesa“ i „Berlinskom procesu“.

Đurić je o situaciji na Kosovu ponovio je da je Beograd konstruktivan partner u dijalogu sa Prištinom, ali i naveo da konstruktivnost jedne strane nije dovoljna za pronalaženje obostrano prihvatljivih rešenja, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari