Đurić: U toku pokušaj da se uguši glas Srba na izborima na Kosovu

Ostavite komentar


    1. Molim vas nemojte da se borite vise za nas na Kosovu.- dosta se dosad borite odmorita malo. Nek Radoicic i njegova bejzbol ekipa ne biju vise Srbe koji ne glasaju Srpsku listu. Nek ostave bejzbolke i nek odmore dusu napacenu

      1. Znas dobro na koga lici, na svog pradedu po majci Nikolu Pasica, Cincara koje ste vi Albanci u velikom genocidu proterali iz (preko 300.000 pobijenih i proteranih Cincara) Moskopolja koja je u sredisnjoj Albaniji i
        mala preko 300 pravoslavnih crkava, skole i stampariju. Cincari su izmislili feta sir i imali su mlekovode kojim su sa Moskopoljske Visoravni transportovali mleko. Pored sira fete, tvorci su i mastike odnosno uza kao i najfinijeg konjaka. Jedan od vidjenijih Cincara je i Alkibijad Nusa iliti Branislav Nusic koji je deda proslavljenog naseg glumca Miki Manojlovica.

    1. Ako oni zive to mora imati Kosovski dokument jer tu ke KOSOVA REPUBLIK. I da imaju pravo na glasanje tako treba .

  1. Pazi,molim te!!smeta mu zloupotreba javnih resursa na kosovu u izborima a to isto mu ne smeta u Srbiji.

  2. U kojoj državi na planeti Zemlji se izlazi na glasanje sa dokumentima druge države,iako osoba ima prebivalište u onoj u kojoj se izbori održavaju?!

    1. Srbiji, Hrvatskoj, BiH kao i CG za sve samo ne za Srbe. Osim navedenih zemalja na KiM glasaju i Albanci iz Makedonije, Albanije i CG kao i Albanci iz Preseva, Bujanovca i Medvedje.
      Kako bi inace drzava od 1.630.000 imala preko 1.900.000 biraca, a svi znamo da je stanovnistvo na KiM mlado, tj. oko 40% je mladje od 18 godina tj. svega je 968.000 sa pravom glasa. Da ne pricam o onih 200-300.000 Albanaca koji su u poslednjih pet-sest godina emigriralo i pocepala i srpska i kosovska dokumenta. U poslednje vreme se oko 50-60.000 Kosovara odreklo kosovskog drzavljanstva i samim tim izgubili pravo glasa. Ovakav galimatius sa milionskom razlikom izmedju broja stanovnika i gradjana sa pravom glasa nema nigde na svetu.

  3. Pristina radi sve da otera Srbe sa KiM, a niko od medjunarodnih organizacija ne reaguje na njihove postupke svi se prave gluvi i slepi

  4. moram priznati da sam malo zbunjen! Odigravaju li izbori u Kosovo ili u Sirbiji? Ako sü u Kosovo onda Naravno svimgradjani Kosova imaju pravo ravnopravno glasati na koga zele ali Oni koji nemaju Kosovske dokumentacije po momo nemaju tamo Sta traziti! Ili? Ako je onda na kojoj zakonskoj osnovi! Koji sü ti bez kosvskih Dokumenata koji zele tamo glasati? Iz Koje drzave?!

    1. To su preko 250.000 proteranih Srba i Roma od kojih se niti jedan nije vratio za poslednjih dvadeset godina i koji se nalaze na birackim spiskovima R. Kosovo i koji su slobodno glasali svih ovih godina i koji na to imaju pravo po zakonima UMNIK-a i EULEKS-a.

      1. U redu svi ti koji su otišli je proterani nego debelo prodali svoju imovinu i lepo i mirno se iselili tamo gde im se dopalo
        Neka izvole izvade kosovska dokumenta i 6 oktobra dobro dosli na glasanje

        1. Pa dobro a zasto se onda nalazimo na birackim spiskovima?
          To jeste nezakonito jer nisu samo Srbi „otisli tamo gde im je bolje“ vec i Romi, Goranci i u poslednjih pet godina preko 300.000 Albanaca emigrirali i prilikom izlaska iz Srbije pocepali dokumenta da bi zatrazili azil.
          A sto se tice dokumenata R. Kosova tu si u pravu… U deset kosovskih opstina gde Srbi imaju apsolutnu vlast da nama koji to zelimo omoguce da izvadimo dokumenta.
          Neka malo odrese kesu a name starijim of sesdeset pet godina i da kao ja primamo 90 evra mesecno.

  5. Srpska lista je privatni Vucicev projekat o trosku novca gradjana Srbije.Vecina Srba iz Krajine,Kosova,Hrvatske i Bosne,koji su verovali u zastitu Milosevicevih i Seseljevih vampira iz devedesetih,zavrsili su i ili kao topovsko meso li kao beskucnici u imigracionim kampovima.Ne do vam bog da vas Vucic i Djuric stite.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.