Đurić: Vučić je od početka bio "spiritus movens" SNS-a 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić izjavio je danas, povodom 16 godina postojanja te stranke, da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dugogodišnji predsednik SNS, od početka bio „spiritus movens“ (pokretački duh) u mnogo čemu.

„I kada je bio zamenik predsednika stranke, već se osećalo da je njegova energija odlučujuća za određene izborne pobede i sve ostalo. Na njegovim leđima počiva mnogo toga i moraćemo da radimo dodatno na razvoju kadrova“, rekao je Đurić za televiziju Pink.

Upitan da li je očekivao da će SNS biti toliko dugovečna i toliko uticajna na političkoj sceni Srbije, kazao je da nije očekivao, iako je bio među osnivačima, odnosno među 10.000 koji su potpisali prvi akt za registraciju stranke.

„Nisam mogao ni da sanjam da ćemo biti politička snaga koja će, ne samo toliko dugo, nego i toliko fundamentalno, suštinski uticati na razvoj Srbije u toku jedne i po decenije“, kazao je Đurić, koji je i ministar spoljnih poslova Srbije.

Navode da je tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić pomogao osnivanje SNS, Đurić je nazvao „jednom od brojnih teorija zavere“ vezanih za tu stranku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari