Đurić: Vučić pokazao hrabrost

Ostavite komentar


  1. Zaista treba imati hrabrosti pa reći da nakon pet i više godina vođenja pregovora u stvari pojma nema šta bi predložio kao rešenje! O čemu su onda pregovarali sve ove godine!? Da li je moguće da nas ovakvi tupsoni još uvek zamajavaju kupujući vreme na vlasti za koje, u suštini, nisu postigli apsolutno ništa!

  2. Do pre 6 god.tvoj gazda je imao spremna rešenja za sve i svašta, Kosovo je bilo srce Srbije i bez govora da bi se mogao dati i pedalj, a na ondašnju vlast se bacalo drvlje i kamenje kao na lažovsku, pljačkašku i nadasve izdajničku, krivu za sve nesreće od kad je titoizam riknuo. Onda je grobar legao na stiropor, sledbenik se bacio na presudni unutrašnji monolog i nakon kraće i dramatične neizvesnosti ušao u banditsko kolo videvši životnu šansu koja se ne propušta. Ostalo je legenda i svi smo ga ugasili. Čim je pustio korenje, strefio ga je alchajmer, zaboravio je ko je bio, šta je radio, a usput pogubio i kosovska rešenja, rešivši samo da se ne pomeri iz fotelje makar svi pocrkali. Makar sve potpisao, dao, prodao, izdelio, raskrčmio. Dajem sve što mi traže, sve što sam potpisao, sve što mi naruče, dajem kraljevstvo za konja, zemlju za vlast, državu za moć, dajem tuđe onako kako nikad svoje ne bih. Eto. Iza golog cara ostaće beda kiča fontana, čardaka na vodi, plastične jelke, prostačka rasveta, glad i krnja zemlja kao posle najezde skakavaca iz koje je uteklo sve što je moglo, da se više nikad ne vrati.

    1. ovo su ljudi koji su pre 6 godina ponudili narodu, društvu, ženama, majkama, deci bolji život. Jednako kao nekada pre 6 godina i danas nemaju crvenilo na licu, drugačiju mimiku sa osećajem stida za sve što su govorili kada su se peli na vlast a da nam je svima gore i teže. I danas će oni isto da ponavljaju iznalazeći drugačije formulacije, intonaciju a sve je ostalo isto. I to narod, majke i svi pobrojani jednako vide i znaju nemoćni da bilo šta promene. Poturiće ovom narodu i rešenje za Kosovo koje su davno upeglali ali ga postepeno raspakivaju kako bi sve prošlo u redu i miru, samo da bi dalje vladali i trošili. Ovaj sa slike se zove VD direktor za Kosovo… cirkus takvog nameštenja koje traje 6 godina nigde ga u zakonu nema….

  3. Upornim radom i zalaganjem ne sumnjam da ce se pronaci odrzivo resenje kojim se situacija po pitanju Kosova moze resiti i obezbediti dugorocni mir i stabilnost.

  4. Bice onako kako zapadne sile odrede, ostaje nam samo da pokusamo izvuci sto vise za Srbe.

  5. Ponasamo se kao da smo mi na teritoriji Kosova i Matohije napravili kvazidrzavu pa nam se zuri da dodjemo do bilo kakvog reenja. Umesto da Albanci daju predloge koji bi za nas bili prihvatljivi mi zurimo da damo predloge koje Albanci ne prihvataju, a kad knacno budu prihvatili Srbija ce prestati da postoji kao drzava. Veliki drzavnici ce biti na nekoj udaljenoj i suncanoj destinaciji.

    1. U potpunosti se slazem sa tvojim komentarom samo bih dodala da je poceo da kopira i agresivnost koju ima njegov ljubljeni predsednik.

  6. Treba imati hrabrosti za tako neki vazan korak. Bitno je imati nekoga takvog na vlasti, kao sto je predsednik Vucic. Mnogo je velika podrska gradjana Srbije. Razgranicenjem i takvom odlukom ulivamo snagu i mir Srbima na KiM. Sad je najbitnije imati poverenje u predsednika, jer samo tako cemo doneti pravu odluku i obezbediti drugaciji zivot nasem narodu tamo.

    1. Kada nasi sugradjani srpske nacionalnosti budu razgraniceni Vucicevim granicama nece moci obezbediti bezbednost dok na prezime ne dodaju slovo i. Samo sto onda vise nece biti Srbi.

  7. Taj front vodi britanska obaveštajna služba,protiv koje se svom snagom moramo boriti ,vreme je da se obračunamo sa neprijateljskom Britanijom !!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.