Đurić: ZSO ostaje prioritet 1Foto: Fonet/Imre Szabo

Za Srbiju prioritet ostaje formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu i to onako kako je dogovoreno Brisleskim sporazumom, a ne na osnovu unutrašnjih političkih odluka Prištine, izjavio je danas vd direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Mi smo, posle toliko godina odlaganja Prištine, u poziciji da verujemo samo njihovim delima, a ne rečima, rekao je Đurić na konferenciji za novinare Srpske napredne stranke, odgovorajući na pitanje da prokomentariše najavu kosovskog premijera da će početi izrada Statuta Zajednice srpskih opština (ZSO). Kako je istakao, tek kad kosovska strana to uradi, Srbija će moći da se uveri koliko su njihove namere ozbiljne.

Đurić je podsetio i da se Priština do sada oglušivala o sve pozive međunarodne zajednice da formira ZSO, i konstatovao da bi međunarodni predstavnici zato morali da upotrebe veći politički uticaj da se to ostvari. Odgovarajući na pitanje da li je istina da je biznismen sa severa Kosova i funkcioner Srpske napredne stranke Zoran Milojević direktor ćerke-firme Telekoma Srbije u pokrajini, Đurić je rekao da novinari to treba da pitaju Telekom.

Na novinarsku konstataciju da je formiranje ćerke-firme Telekoma deo dogovora u Briselu, u kome je učestvovao, i da bi morao znati ko je na njenom čelu i da li je izabran na konkursu, Đurić je odgovorio da je direktor izvesni Ilija, ali da „ne može da se seti prezimena“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari