"Dobili smo Krcuna": Miloš Parandilović o imenovanju Krste Janjuševića 1Foto: Printskrin parlament.rs

Dobili smo Krcuna našeg doba, tvrdi opozicioni poslanik Miloš Parandilović komentarišući to što je Krsto Janjušević iz SNS-a zamenio na čelu JP Srbijašume Igora Braunovića, vest koju su danas potvrdili nezvanični izvori iz Vlade Srbije.

„Srbijašume konačno su dobile direktora po pravoj naprednjačkoj meri. Operativan, beskurpulozan, ponizan, spreman na sve zarad ličnog ćara. Krsto Janjušević je klasičan komunistički kadar starog kova, zastrašuje, ucenjuje i spreman da rasturi svaku firmu, pa i državu u korist partije i svog vrhovnog autoriteta Vučića i Darka Glišića. Ovaj naprednjački komesar u Zlatiborskom okrugu poznatiji kao „Krcun našeg doba“, došao je u Srbijašume da sprovede uništenje šuma i firme a izvuče novac za sebe i partiju“, navodi Miloš Parandilović, narodni poslanik i predsednik Novog lica Srbije, u pisanoj izjavi.

„Janjušević je i pre izbora na mesto direktora imao određen uticaj u kadriranje u Srbijašumama, te je našem kandidatu za odbornika u Vrnjačkoj Banji nudio zaposlenje u toj firmi ukoliko se povuče sa naše liste. Obzirom da smo obojica iz Priboja, reč je o čoveku koga je nemoguće sresti na ulicama rodnog grada. Zbog raznih nepočinstava i igranja ljudskim sudbinama, on jednostavno ne sme među građane Priboja pa tako iz službenog automobila ulazi direktno u ulaz stambene zgrade. Čovek sa kupljenom diplomom bez ikakve karijere, spreman je da učini sve za partiju i kao takav idealan je za novu funkciju. Važi za jednog od najlojalnijih naprednjaka i sluga Darka Glišića. Na lokalnim izborima u Novoj Varoši, preko posrednika, vršio je pritisak na kandidatkinju za odbornika dok ženi nije pozlilo od poziva. Jednostavo, spreman na sve“, dodaje Parandilović.

„Još jedan od razloga zašto je smenjen Braunović a imenovan Janjušević jeste plan naprednjaka da Srbijašume pretvore u akcionarsko društvo i da srpske šume predamo Kinezima na koncesiju a za takve poslove Janjušević je idealan. Naprednjacima na čelu firme treba agitator za iskopavanje litijuma a naš Krsto se i tu dokazao kao veliki stručnjak za iskopavanje. Iskopao je raku svakome ko mu se suprostavio iako je hrabar samo u čoporu i uz podršku partije što se videlo kada sam u kampanji posetio naprednjačke prostorije u Užicu, tada je naš Krsto jedva dolazio do reči od kontrakcija. Više puta sam ga pozivao na TV duel zbog laži koje je iznosio o meni ali hrabrost mu, kao što rekoh, nije jača strana te do duela nije nikad došlo. Srbijašume sa ovim čovekom nemaju nikakvu budućnost jer je uništio sve čega se dotakao, od FAP-a do državne kase“, tvrdi Miloš Parandilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari