"Građani da ne posustaju pred nasilnicima": Veselinović i Stojković o napadu SNS aktivista na Milicu Kralj 1Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

„U društvu punom nasilja koje se servira sa TV ekrana, nasiljem koje propagiraju najviši državni službenici, funkcioneri SNS, nasilja koje je u školama, na ulicama, napadi kakvom je bila izložena Milica Kralj nažalost nije izolovan slučaj niti izuzetak“, kaže za Danas kandidat za gradonačelnika koalicije „Biramo Beograd“ Dobrica Veselinović.

Veselinović kaže da mu je žao „što živimo u gradu gde je nasilje, zagađenje i nepravda postala svakodnevnica“

„Ovom prilikom pružamo punu podršku i ljubav Milici, a svim Beograđanima poručujemo da ćemo učiniti sve da naš grad postane grad bez nasilja“, kaže kandidat „Biramo Beograd“.

"Građani da ne posustaju pred nasilnicima": Veselinović i Stojković o napadu SNS aktivista na Milicu Kralj 2
foto FoNet Ana Paunković

Kopredsednica stranke ZAJEDNO Biljana Stojković kaže je Milica Kralj primer pristoje građanke – „koja ne pristaje na pritiske i zastrašivanja naprednjačke kamarile“.

„Situacija koju je doživela je svakodnevica svih ljudi koji podignu glas protiv Vučića, pa makar to činili i u sopstvenoj zgradi, domu. Odavno je izgubljena granica između privatnosti i javnosti. Represija se pojačava što je mafija u većem problemu i nervoza kod njih raste. Raspojasanost naprednjačkih aktivista, kao i funkcionera, rasla je godinama, izgubljen je i najmanji kompas pristojnosti, agresija je zamenila svaki oblik međuljudskih odnosa, te stoga ne možemo očekivati da se ovakva situacija resetuje i vrati u normalnost sve dok ovaj režim ne bude prošlost“, kaže ona.

"Građani da ne posustaju pred nasilnicima": Veselinović i Stojković o napadu SNS aktivista na Milicu Kralj 3
foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Stojković poručuje da se mogu očekivati još veći problemi i sukobi u narednom periodu – „jer to je karakteristika svih autokratskih vladara u opadanju“.

„Ja apelujem na ljude da ne posustaju pred nasilnicima, a na nama, pristojnom delu društva, jeste zadatak da priskočimo jedni drugima u pomoć“, kaže kopredsednica ZAJEDNO.

Reditejka Milica Kralj u autorskom tekstu za portal N1 napisala je da ju je aktivista SNS-a u zgradi u kojoj živi udario po ruci i odgurnuo kada je njega i još jednog aktivistu htela da snimi jer su nosili spisak stanara i nešto upisali u papire koje su nosili.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari