Dobrica Veselinović objavio kad je prva sednica Privremenog organa Beograda 1Foto: Milena Anđela Mišić Atanacković

Odbornik Zeleno-levog fronta u Skupštini grada Beograda Dobrica Veselinović objavio je da je stigao poziv za prvu – konstitutivnu sednicu Privremenog organa grada Beograda koja će se održati danas.

On je na društvenoj mreži Iks napisao:“Upravo je stigao poziv za prvu – konstitutivnu sednicu Privremenog organa grada Beograda koja će se održati danas u 18 časova“.

Zeleno-levi front saopštio je nedavno da će upravo Veselinovića imanovati u Privremeni organ glavnog grada.

Osim Veselinovića nije sa poznato ko će činiti ovaj organ, ali mediji su preneli da će to biti Vladimir Obradović iz Stranke slobode i pravde, koji je predstavljen kao kandidat izborne liste „Srbija protiv nasilja“ za gradonačelnika Beograda.

Uz njih, prema navodima nekih medija, tu bi mogli da se nađu i Šapić kao predstavnik SNS i Nikola Nikodijević, iz SPS, koji je i predsednik gradske skupštine.

Podsetimo, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić podneo je ostavku 29. septembra kako bi se stvorili uslovi za održavanje vanrednih beogradskih izbora, a uslov za njih je i da u roku od 30 dana ne bude izabran novi gradonačelnik, što je isteklo juče. Nakon toga Vlada Srbije treba da imenuje privremeni organ koji će upravljati glavnim gradom.

Prilikom imenovanja predsednika i članova privremenog organa, Vlada Srbije mora da vodi računa o političkom i nacionalnom sastavu raspuštene skupštine jedinice lokalne samouprave, propisano je zakonom.

Privremeni organ obavlja tekuće i neodložne poslove iz nadležnosti skupštine i izvršnih organa jedinice lokalne samouprave do konstituisanja nove skupštine i izbora izvršnih organa jedinice lokalne samouprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari